Startup Bannerwise laat bedrijven zelf hun banners maken

Startup Bannerwise laat bedrijven zelf hun banners maken

Bannerwise fungeert als een doe-het-zelfwinkel waar bedrijven hun eigen banners kunnen maken. De Tool ging vorige week live. Bannerwise neemt drie maanden de tijd om de tool te lanceren in Nederland. Wanneer alles vlot loopt, zal het bedrijf uitbouwen naar het buitenland.

Wat is Bannerwise?

Het bedrijf werd opgericht door drie personen: Joost Kortlever, Miguel Zamora Lopez en Fabio Coduri. Bannerwise is een online tool waarmee ondernemers en marketeers zelf professionele banners kunnen maken, de broodnodige boodschappen voor het web.

De software van Bannerwise past de banners aan voor verschillende formaten, mobiele apparaten en advertentieplatformen, waardoor adverteerders met minder investering meer bereik en meer omzet kunnen halen. Met HTML5 kan het ook uitstekend overweg, wat het extra geschikt maakt voor mobiele doelwitten.

Welke voordelen biedt Bannerwise?

Je hoeft geen enkele kennis te hebben van programmeren of ontwerpen. Bannerwise is heel gebruiksvriendelijk en met een paar klikken kun je ook als onervaren ontwerper een mooie en aantrekkelijke banner creëren. Je kunt dus je eigen advertenties blijven bewerken. Je hebt de volledige controle over de tool.

De banners van Bannerwise zijn slechts met 1 klik te genereren naar verschillende formaten. Dat wil zeggen dat je advertentie op elk device perfect zichtbaar is.

Toekomstperspectieven

Het is de bedoeling dat het drietal de eerste maanden de tool verder uitbreidt met templates, buttons, lettertypes, enz. Op die manier komt er meer diversiteit binnen de tool en kun je allerhande combinaties makan voor jouw banner.

Nadien, als alles vlot loopt, zal Bannerwise uitbreiden naar het buitenland. Om de uitbreiding te kunnen financieren, zijn natuurlijk bijkomende financiële middelen nodig. Bannerwise zal voor de uitbreiding een bekende vorm van financiering aanboren, nl. crowfunding. Momenteel kwam het geld voor de opstart van familie en vrienden.

Connecteer met 27.985 abonnees