De arbeidsmarkt digitaliseert in een razendsnel tempo. Dat heeft uiteraard een enorme impact op het jobaanbod en de vraag naar gespecialiseerde profielen. Anno 2018 is het vinden, aantrekken en behouden van het juiste profiel met digitale competenties quasi een must geworden om als onderneming te overleven. Maar hoe speel je in op die strijd om talent? In dit e-book vertelt Bloovi Me je waar die digital talent gap vandaan komt, hoe je jouw HR-aanpak digital approved maakt en hoe je het juiste talent vindt én aanwerft.

De gevolgen van de digitale evolutie zijn duidelijk voelbaar op de arbeidsmarkt. Digitale profielen zijn schaars, maar vacatures zijn er daarentegen in overvloed. Vooral mensen met de nodige ervaring vinden blijkt een hele klus. En laat dat nu net het type profiel zijn waar veel ondernemingen naar op zoek zijn - vaak om het gebrek aan de juiste in-house kennis te compenseren.

Daarnaast worstelen bedrijven met het definiëren van welke competenties ze precies willen aantrekken. Welke competenties ze in huis moeten halen en welke ze moeten outsourcen, is geen evidentie. De markt is continu in beweging. Ervaren profielen worden haast dagelijks aangesproken en verleid door andere vacatures. Twee- tot driejaarlijks veranderen van werkgever is dan ook niet onlogisch voor een digitaal profiel. Tevredenheid, ambitie en evolutie in de carrière van digitale talenten staan centraal.

Tot slot krijgen young professionals met digitale skills, ten gevolge van het aanbod en de beweging op de markt, snel meer verantwoordelijkheden. Dat leidt tot een snellere stijging in hun loonpakket in vergelijking met andere sectoren.

Bloovi Me deelt in dit e-book enkele inzichten die jou helpen om bewuster en doelgerichter om te gaan met het zoeken, aantrekken, ontwikkelen en behouden van de juiste digitale competenties in jouw onderneming. Het e-book kan je hier gratis downloaden!


New Call-to-action