Volgens een studie van ghSMART - een Amerikaanse management consulting firma - blijkt dat er heel wat misverstanden hangen rond de persoonlijkheidskenmerken van CEO's. "In onze studie - die meer dan 10 jaar duurde - blijkt dat er heel wat misverstanden bestaan over goed leiderschap," legt Elena Lytkina Botelho, partner bij ghSMART en de bezieler van het 'CEO Genome Project' uit. "Wat we kunnen concluderen is dat mensen die uit heel normale achtergronden komen het toch kunnen schoppen tot CEO."

Voor de studie te vervolledigen werden duizenden CEO's geïnterviewd en werd onderzocht uit welke bouwstenen een succesvolle leider is gemaakt. Wat blijkt? Er zijn enkele hardnekkige mythes die hangen rond succesvolle leiders. Deze moeten dringend de wereld worden uitgeholpen. Dit zijn ze: .

Mythe 1: CEO's hebben veel charisma

Bij het woord CEO denkt iedereen wellicht aan leiders zoals Steve Jobs die dankzij hun charisma hele zalen mensen in enkele tellen weten te overtuigen van hun gelijk. Uit het onderzoek van ghSMART blijkt echter dat dit geen vereiste is om het te schoppen tot een succesvol CEO.

Wat blijkt? Je kan perfect introvert zijn, maar toch een fantastische CEO zijn. Volgens het onderzoek doen introverte leiders het zelfs iets beter dan extraverte. "Het goed kunnen uitleggen is belangrijk, maar het is vooral daden die van belang zijn," klinkt het bij Lytkina Botelho.

Mythe 2: CEO's hebben altijd gelijk

CEO's lijken vaak onfeilbaar en vegen hun fouten onder de mat. Als ze hun fouten toegeven kan dat immers gezien worden als een zwakke plek waardoor aandeelhouders of de raad van bestuur wel eens het vertrouwen zou kunnen verliezen in de CEO.

Wat blijkt? Falen is dé weg naar succes.

Volgens het onderzoek blijkt immers dat CEO's die veel fouten maken - die hen hun job heeft gekost - een hogere kans hebben om het later nog verder te schoppen. Uit het onderzoek blijkt dat 45% van de ondervraagden toegeven grove fouten te hebben gemaakt waar die nadelig waren voor hun eigen carrière en het bedrijf waar ze voor werkten. Opvallend: 78% van diegenen kregen een topjob te pakken. "Wat we kunnen concluderen is dat diegenen die hun fouten toegeven en ervan leren. Daardoor bestaan ze net uit het juiste materiaal om het tot een effectieve leider te schoppen," verklaart Lytkina Botelho van ghSMART.

"Zwakkere leiders schuiven vaak de fout in schoenen van anderen of hebben voor alles een uitleg klaar. Hieruit blijkt dat ze doorgaans weinig hebben geleerd uit hun fouten en ze deze zullen blijven maken."

Mythe 3: CEO's moeten autocratisch zijn

Als het woord CEO valt denken mensen vaak aan leiders die met het mes tussen de tanden beslissingen nemen en onderhandelen op het scherpst van de snee. Daarom moeten ze zelf beslissingen nemen op een autocratische manier.

Het is zeker waar dat CEO's beslissingen moeten kunnen nemen aan een hoog tempo. Maar uit de studie van ghSMART blijkt dat ze niet zomaar beslissingen maken van bovenaf. De beste CEO's nemen beslissingen van overtuiging, maar mikken er tegelijk om dat er (tenminste een kritische massa) van de werknemers en het bestuur mee achter de beslissing staat. "Een CEO is eigenlijk zoals een dirigent," zegt Lytkina Botelho van ghSMART. "Je moet in staat zijn om elk onderdeel van het orkest mee te laten spelen zonder dat de ene het geluid van de andere overheerst."

Bron: BBC.com
Meer info: ceogenome.com