Het team achter Advocas.be

Advocas.be lanceert vandaag het eerste onafhankelijke digitale platform in België waar advocaten en cliënten elkaar vinden. Wie op zoek is naar een advocaat wordt aan de hand van enkele slimme vragen snel, efficiënt en gratis gelinkt aan de juiste profielen. Het digitaal platform geeft advocaten anderzijds de kans zich digitaal te profileren en in contact te komen met nieuwe cliënten.

Snel en anoniem

“Advocas.be is de eerste stap naar efficiënte digitale advocatuur in België”, zegt Edgar Warmoes, medeoprichter van Advocas.be. “We helpen mensen snel en gemakkelijk de juiste advocaat voor hun probleem te vinden en bieden hen inzicht in de tarieven. Daarnaast brengen we advocaten in contact met potentiële cliënten.” 

Aan de hand van een vragenlijst beschrijf je jouw probleem en wijst Advocas.be je meteen de weg naar de gespecialiseerde advocaten in je regio. Gratis, vertrouwelijk en met een transparant prijzenoverzicht. Is er een ‘match’ en heb je een advocaat geselecteerd? Pas dan krijgt die jouw contactgegevens te zien. Zo vind je snel en anoniem de juiste advocaat voor je zaak.

Of dit wel helemaal legaal is, vraag je je misschien af? Advocas.be werd afgetoetst bij de Orde van Advocaten. Daardoor staat garant voor onafhankelijk advies en het volgen van de deontologische codes die gelden binnen de advocatuur. Perfect in orde dus! 

Vraag en antwoord

Naast het digitale platform geeft Advocas.be een antwoord op de meest voorkomende juridische vragen. Het beschikt daarvoor over een uitgebreide kennisdatabase.

“We leggen elk probleem interactief en in mensentaal uit met heldere infographics en video’s”, zegt Edgar Warmoes. “Bezoekers kunnen met hun eerste vragen terecht op het platform en de advocaten kunnen hun vragen beantwoorden.”

Ook voor advocaten is het platform een welkome toevoeging. Zij kunnen zich nu online profileren zonder al te veel moeite of extra's.