Digitalisering zet zich sneller door dan ooit en onze jobs veranderen aan een even gezwind tempo. Er zullen hoe dan ook jobs verdwijnen, maar voor elke job die binnenkort niet meer nodig is, komen er drie nieuwe in de plaats. Vandaag kijken we vooruit naar datagerichte jobs die sneller dan we denken realiteit zullen zijn!

Cloud Architect: technologie-tovenaar

Niemand heeft een grotere honger naar data dan een Cloud Architect. Deze zorgt voor de meta-systemen die we nodig hebben om de gigantische toestroom aan informatie op een effectieve manier te managen en connecten. Een Cloud Architect voegt heel die massa aan data samen tot één geheel.

Hij of zij denkt na over welke systemen gelinkt moeten zijn aan anderen, en hoe dit best gebeurt. Over welk design het meest kosten- en energie-efficiënt zal zijn en het meest straightforward om uit te voeren.  Een Cloud Architect ontwerpt de virtuele wegen, paden en bruggen tussen verschillende personen, landen, overheden en bedrijven, met de bescherming van persoonlijke data als hoogste prioriteit.

De Cloud Architect is georganiseerd, oplossingsgericht en een conceptueel denker. Maar bovenal wil hij of zij iets betekenen in de wereld van morgen!

Wil je weten welke jobs het lijstje vervolledigen?

Lees hier verder!