Gentse Insurtech start-up WeGroup haalt 3 miljoen euro op voor uitbreiding naar Frankrijk

Gentse Insurtech start-up WeGroup haalt 3 miljoen euro op voor uitbreiding naar Frankrijk

Arvid De Coster, CEO & co-founder van WeGroup

Dat de coronacrisis op economisch vlak keihard toeslaat, weten we intussen allemaal. Af en toe valt er in deze moeilijke tijden ook nog positief nieuws te rapen. Want ondanks alle financiële doemscenario’s waar bijna niemand aan lijkt te zullen ontsnappen, zeker jonge bedrijven niet, is WeGroup er in volle coronacrisis in geslaagd 3 miljoen euro op te halen. Dat deed het Gentse fintech bedrijf in een kapitaalronde met het toonaangevende Parijse investeringsfonds Truffle Capital en het Belgische Seederfund. Dat WeGroup bij onze zuiderburen aanklopte in de zoektocht naar vers kapitaal is geen toeval. Naast het verstevigen van haar positie op de Belgische thuismarkt wil de Gentse start-up immers de nieuwe financiële middelen vooral aanwenden om de sprong naar Frankrijk te maken.

Mooi parcours

WeGroup is een technologiebedrijf dat zich toespitst op het digitaliseren van de verzekeringswereld. Dankzij haar virtuele assistente ‘Louise’ helpt de Gentse start-up verzekeringstussenpersonen, zoals makelaars of bankagenten, om efficiënter te werken en klanten beter te bedienen op basis van data en artificiële intelligentie.

Het bedrijf, dat intussen honderden Belgische makelaars en agenten bedient, werd eind 2017 opgericht door drie jonge ondernemers en rijgt sindsdien de successen aan elkaar. Zo viel WeGroup reeds verschillende keren internationaal in de prijzen en mag het naast tussenpersonen ook enkele van Europa’s grootste verzekeringsondernemingen onder haar cliënteel rekenen.

Frans-Belgisch risicokapitaal aan boord

Na een eerdere kapitaalsronde van 1,5 miljoen in samenwerking met onder meer het imec.istart fonds en de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), werd het voor WeGroup tijd om aan te kloppen bij risicokapitaalfondsen. Ze troffen daarbij niet de minste. De ronde werd geleid door het Franse investeringsfonds Truffle Capital, dat naast naam en ervaring tevens een grote achterban van Franse verzekeraars en banken mee aan tafel brengt. Daarnaast stapt ook het Belgische Seederfund mee in het WeGroup-verhaal, waardoor de totale kapitaalronde van 3 miljoen euro een opmerkelijke Frans-Belgische samenwerking wordt.

Internationale expansie

Dat WeGroup zich richting Parijs wendt voor het ophalen van vers kapitaal is zeker geen toeval. “Naast de versteviging van onze positie op de Belgische markt, zullen de nieuwe financiële middelen gebruikt worden voor de ontwikkeling van onze activiteiten in Frankrijk”, verklaart Arvid De Coster, co-founder en CEO van WeGroup.

Niet alleen biedt Frankrijk heel wat opportuniteiten en groeipotentieel, het is tevens een markt die zeer gelijkaardig is aan de onze. Verzekeringsdistributie gebeurt grotendeels via tussenpersonen die baat hebben bij het gebruik van onze reeds beproefde oplossingen. Daarnaast kunnen we ook teren op een bestaand netwerk en het feit dat onze technologie in termen van taal en wetgeving reeds klaar is voor deze sprong.”

Naast de versteviging van onze positie op de Belgische markt, zullen de nieuwe financiële middelen gebruikt worden voor de ontwikkeling van onze activiteiten in Frankrijk

WeGroup plant om haar reeds bestaande team van 25 mensen uit te breiden met zowel Belgische als Franse profielen, die zullen werken vanuit de bestaande hoofdzetel in Gent alsook vanuit het toekomstige kantoor in Parijs. Op die manier hoopt de onderneming kruisbestuiving mogelijk te maken zonder te vervreemden van de bestaande bedrijfscultuur.

We geloven erin op die manier een unieke samenwerking tussen onze mensen te realiseren die zal leiden tot de verdere uitbouw van onze activiteiten in Franstalig België én een succesvolle lancering in een nieuwe markt”, besluit De Coster.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 29.349 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief