Joris Vanherp, founder & CEO Live the World

Live the World, dat mensen inspireert en informeert over unieke reizen en ervaringen, neemt zijn Waalse concurrent itinari over. Hiermee krijgen gebruikers van Live the World toegang tot meer dan 5.000 reisverhalen en tips van lokale bewoners in 65 landen. Door de overname bereikt Live the World nu ook in één klap vijf miljoen extra reizigers wereldwijd.

Om zijn technologie verder te ontwikkelen en groeiplannen te realiseren bereidt de start-up ook een nieuwe kapitaalronde voor. Met als nieuwe investeerders Seeder Fund, 4Ventures en Sambrinvest.

“Met deze overname realiseren we een enorme schaalvergroting en kunnen we onze gebruikers een veel groter aanbod aan unieke ervaringen bieden”, aldus Joris Vanherp, CEO Live the World. “Het laat ons toe grote stappen te zetten op vlak van technologie en betere partnerships af te sluiten met reisbedrijven.”

Nicolas Casula, oprichter van itinari, blijft aan boord als adviseur van Live the World. “De content van itinari zal als een hefboom werken voor Live the Worlds ambitie om elke lezer te matchen met de ideale reis”, vertelt hij. “Als adviseur help ik het bedrijf graag verder op zijn pad naar wereldwijde expansie.”