Uit het acceleratorprogramma Telenet Kickstart vloeiden 8 beloftevolle startups voort.  Enkele weken geleden gaven we je een blik op 4 actuele problemen die een deel van deze startups gaat oplossen. De andere helft van deze jonge, digitale ondernemingen? Die plannen jouw leven een pak gemakkelijker te maken. Tijd voor een diepere blik op dit knap staaltje innovatie!

HeyHeyApps - Communiceren met de kattenwereld

Heb jij een kat? Dan weet je dat communiceren met je huisdier niet van de poes is. De beestjes kunnen lang naar je staren, en dat is het dan ook. Die beperkte communicatie krijgt sinds kort een upgrade. Met HeyHeyApps heeft de gelijknamige start-up een slimme katherkenningssoftware op poten gezet.

Waar jij je aan mag verwachten? Een database aan hersenspinsels, gegrepen uit het kopje van je kat. En de allerleukste illustraties, voorzien door Eva Mouton. Het doel: kattenliefhebbers trakteren op een leuke app die de gedachten van hun favoriete huisdier in kaart brengt.

“Onze app die kattengedachten leest: het is meer dan een gewoon een ludieke applicatie. Beschouw het gerust als een blijvertje voor kattenliefhebbers,” klinkt het bij het HeyHeyApps-front.

Cumul.io - Helder en visueel inzicht in al je gegevens

Er zijn genoeg mensen die op hun job maar al te vaak verzeild raken in een ingewikkeld web van data. Daarom creëerde Cumul.io een intuïtief én interactief platform dat gegevens in enkele klikken visueel analyseert. Handig, je hoeft voortaan niet eens IT-kennis te hebben om complexe data te begrijpen. En dat op gebruiksvriendelijke en snelle manier!

De jongens van deze start-up zien de toekomst volledig zitten: ze willen de absolute referentie worden voor datavisualisatie. Plannen met veel potentieel, wat ook de Telenet Kickstart-jury bevestigde. “De maturiteit van dit project is opvallend: Cumul.io betreedt een competitief B2B-speelveld. Maar hun oplossing is écht innovatief en gebruiksvriendelijk,” klinkt het.

Spion Kop - Nieuwe dimensie van voetbalgames

Fantasy football, klinkt dat jou enigszins bekend in de oren? Als het antwoord ‘nee’ is, geen zorgen: het concept is vooral in Amerika een miljoenenindustrie. De rest van de wereld is stilaan aan het bijbenen. Gelukkig, want de huidige beschikbaar football games zijn vatbaar voor verbetering.

Spion Kop, het alter ego van drie mannen, gaat voor een fantasy football game die leuker, slimmer én socialer is. Een upgrade voor menig voetbal- en gamingfanaat: de resultaten van de testversie bleven niet uit. “Het onderscheidende aan onze app is het social gaming-luik,” zegt het drietal. “Dat maakt dat het spel echt leeft bij de spelers, wat meteen ook onze missie is. En wie weet is speler X een veel slimmere voetbalanalist dan pakweg Jan Mulder?”

Transformy - Snel en vlot allerhande data omzetten

Of je nu een kleine zelfstandige bent of ondernemer in een multinational: datatransformatie is een dagelijks gebeuren. Die lijst aan gegevens? Die zou eigenlijk in een ander formaat moeten staan. Om nog maar te zwijgen over de continue strijd met tabellen. Honderden post-its en 3 vrienden waren voor deze 3 mannen voldoende om de data tool Transformy te ontwikkelen.

Hoe ze het verschil maken? De heren aan het woord: “Stel, je lijst een reeks data en uren op. Je baas vraagt of je de lijst kunt herwerken: eerst het uur, dan de datum. Normaal zou je dan knoeien met Excel-formules, of nog erger: je pakt het manueel aan.Allemaal verleden tijd, als het van ons afhangt!”

Meer weten over de start-ups die deelnemen aan Telenet Kickstart? Neem dan hier een kijkje.