foto: shutterstock.com

Hoeveel mensen exact verdienen, is nog altijd een goedbewaard geheim. Zeker in België zijn mensen niet erg loslippig als het over hun loonbrief gaat. Recruitment specialist Bloovi Me trok op onderzoek uit en onderzocht hoeveel Belgische werknemers in de digitale sector precies verdienen. Voorbije zomer ging het recruitment bureau ten rade bij 430 profielen (142 vrouwen en 288 mannen) uit de digitale sector en nam het hun loon onder de loep. Enkele opvallende conclusies uit het rapport

1. Ook in de digitale sector is er een loonkloof tussen mannen en vrouwen

De loonkloof tussen mannen en vrouwen blijkt ook in de digitale sector een feit. Zo verdienen mannen in de digitale sector gemiddeld 3002 euro bruto, vrouwen 2668 euro bruto. Daarnaast wordt een ander cliché eveneens bevestigd: mannen worden meer vertegenwoordigd in de hogere functies dan vrouwen.

In de hogere echelons lijkt de loonkloof echter minder zwaar door te wegen. Meer zelfs: volgens de studie nemen vrouwen daar zelfs een kleine voorsprong op mannen. 

2. Opleidingsniveau heeft weinig invloed op het salaris

Uit het onderzoek blijkt dat vooral ervaring van doorslaggevend belang is in de Belgische internetsector.

Dat is niet helemaal onlogisch, want de digitale sector is nog erg jong. Weinig studierichtingen zijn op vandaag specifiek op de digitale sector afgestemd. We zien dus dat mensen met een diploma secundair onderwijs gemiddeld meerverdienen dan mensen met een bachelordiploma. Ervaring, bijscholing en zelfstudie hebben meer invloed.

3. Eindejaarspremie en laptop zijn populairste extralegale voordelen

Naast de eindejaarspremie en een laptop zijn de hospitalisatieverzekering en pensioensparen de populairste extralegale voordelen. Het niveau van de functie beïnvloedt de samenstelling van het extralegale voordelenpakket.

 

 

 

 

 

 

Meer weten over de salarissen in de Belgische internetsector? Het rapport kan je hier gratis downloaden. Veel leesplezier! Vragen of opmerkingen? Laat het weten via loonenquete@bloovi.me