China stelt zijn digitale munt tijdens Olympische Winterspelen voor buitenlanders en Samsung gaat zijn nieuwste smartphone officieel lanceren in de Metaverse. Deze en andere highlights van de voorbije week lees je elke vrijdag op Bloovi.

China test digitale Yuan op Olympische WinterSpelen

China test tijdens de huidige Olympische Winterspelen een digitale munt van de centrale bank uit. Dit terwijl de rest van de wereld nog in volle onderzoeks- en ontwikkelingsfase verkeert.

De digitale yuan (eCNY) wordt momenteel aangeboden aan atleten en buitenlandse bezoekers van het Olympisch Dorp in Beijing. De uitrol van de munt is het meest prominente proefprogramma voor de digitale munt sinds het land in 2019 CBDC’s (Central Bank Digital Currency) begon te onderzoeken.

De e-yuan koppelt het telefoonnummer van een persoon aan transacties die plaatsvinden op een applicatie. Het heeft ook de mogelijkheid om de munt over te dragen tussen gebruikers door telefoons tegen elkaar te tikken. De eCNY is wettig betaalmiddel en kan worden uitgewisseld via QR- of streepjescodes zonder banken of tussenpersonen.

Tegen 2026 zal een kwart van de bevolking tijd doorbrengen in de Metaverse

Tegen 2026 zal 25% van alle mensen op de aardbol minstens één uur per dag in de Metaverse doorbrengen voor hetzij werk, shopping, onderwijs, sociale of entertainment doeleinden, zo blijkt uit nieuw onderzoek. De prognose is ook dat 30% van de organisaties en bedrijven in de wereld tegen 2026 producten en diensten in de Metaverse zullen aanbieden.

Het aantal actieve Metaverse-gebruikers is tussen begin 2020 en juni 2021 met factor 10 gestegen

Uit een rapport van het gerenommeerde onderzoeks- en adviesbureau Gartner blijkt dat merken, vooruitlopend op deze migratie naar de Metaverse, nu al de infrastructuur aan het opbouwen zijn om gebruikers in staat te stellen hun leven digitaal na te bootsen. Dit zal gaan van het bijwonen van virtuele klaslokalen tot het kopen van digitaal land en het bouwen van virtuele huizen.

Volgens onderzoeksbureau Strategy Analytics zal de wereldwijde Metaverse markt tegen 2026 naar verwachting bijna 37 miljard euro zal bedragen. Het aantal actieve Metaverse-gebruikers is tussen begin 2020 en juni 2021 met een factor 10 gestegen.

Tesla bezat eind vorig jaar voor 1,75 miljard dollar aan bitcoin

Tesla heeft in zijn jaarverslag aan de Securities and Exchange Commission bekendgemaakt dat het een waardeverminderingsverlies van 88 miljoen euro heeft geboekt als gevolg van zijn investering in bitcoin. Het verlies is in wezen een boekhoudkundige kwestie en heeft niet veel invloed op de algemene financiële gezondheid van de autofabrikant.

Het bedrijf heeft nog steeds ongeveer 1,75 miljard euro aan bitcoin op de balans staan, volgens de SEC-documentatie. Tesla accepteerde kort ook bitcoin als betaalmiddel, maar stopte daar in mei mee vanwege milieubezwaren.

Bankgigant voorspelt wereldwijde adoptie van crypto’s

Wells Fargo Investment Institute heeft een rapport uitgebracht waarin het potentieel van cryptocurrency wordt benadrukt als een investeringsmogelijkheid. Ze vergelijken de evolutie met de begindagen van het internet.

In een rapport met de toepasselijke titel ‘Cryptocurrencies - Too early or too late?’ verwijst de bankgigant naar cryptocurrency als “levensvatbare investeringen”, maar laat het tegelijk doorschemeren dat er geen haast was voor beleggers om deze nog steeds volwassen wordende markt te betreden.

Volgens de bankgigant volgt de technologie achter crypto’s een pad dat vergelijkbaar is met dat van het internet in de vroege tot midden jaren negentig

Volgens de bankgigant volgt de technologie achter crypto’s een pad dat vergelijkbaar is met dat van het internet in de vroege tot midden jaren negentig. “Toen consumenten nog tijd nodig hadden om uit te zoeken wat de technologie is, wat het kan doen en hoe het hen van voordeel kan zijn”, staat in het rapport te lezen.

Net als bij het internet suggereert het stijgende aantal crypto-gebruikers dat “de wereld de technologie begint te omarmen - en snel.” Volgens een studie van Crypto.com uit juli is het aantal wereldwijde cryptogebruikers meer dan verdubbeld: van 100 miljoen in januari vorig jaar tot 221 miljoen in juni 2021.

Samsung stelt nieuwe Galaxy S22 officieel voor in Decentraland

Nu live-evenementen niet langer een ding zijn, althans voor de nabije toekomst, moeten OEM’s op de proppen komen met interessante manieren om hun producten te lanceren. Hoewel er niets mis is met een ouderwetse online lancering, wil Samsung de Galaxy Unpacked ervaring wat opleuken door de Galaxy S22 en Galaxy Tab S8 in de Metaverse te onthullen.

Samsung zal voor de onthulling van de Galaxy S22 gebruik maken van zijn nieuw opgezette virtuele wereld Decentraland (837x). Je kan deelnemen door je cryptocurrency wallet te koppelen maar dat is niet verplicht. Het is waarschijnlijk dat Samsung een aantal exclusieve goodies zal uitdelen voor degenen die hun portemonnee koppelen.

Zodra Galaxy Unpacked 2022 van start gaat, kun je met je toetsenbord en muis door Decentraland navigeren en het nieuwste aanbod van Samsung bekijken. Er is zelfs een character creator waarmee je het uiterlijk van je Decentraland avatar kunt aanpassen.