Vorige donderdag 15 november organiseerde Bloovi een Google Adwords training te Gent. De insteek was "Hoe Google Analytics optimaal laten samenwerken met Google Adwords en hoe hiermee je ROI verhogen? We interviewden 2 aanwezigen over hoe tevreden ze waren.

Dit interview werd afgenomen met twee aanwezigen op deze training. Nl. Robin Van Araignien en Annelies van Oost, onze toekomstige stagiair bij Bloovi. Noot: Bekijk ook onze 2e Google Adwords Training die doorgaat op 29 mei te Antwerpen. Met als thema "Hoe Google Adwords Campagnes Optimaliseren voor hogere ROI & tegelijk Tijd Besparen tijdens het Managen?"

Waarom ben je ingeschreven

Robin: Mijn kennis omtrent Google Adwords was beperkt. Toch wou ik me hierin verdiepen. Nadat ik op de Bloovi site gezien had dat er een meer geavanceerde opleiding over Google Adwords was, was mijn interesse direct opgewekt en moest ik hier aanwezig zijn.

Annelies: Google Adwords en Google Analytics zijn heel erg in trek. En er is zeker vraag naar experts op dit vlak. Ik wou goed met deze tools kunnen werken om zo de best mogelijke campagnes te maken, resultaten te analyseren en kosten te beperken.

UIt onze enquête: "Mate waarin je nieuwe kennis opdeed?"

Hoe heb je de opleiding als algemeen ervaren?

Robin: Vermits de opleiding gegeven werd aan een kleine groep was er een hoge mate van interactiviteit tussen de lesgeefster en de andere cursisten. Er was daardoor een aangename leersfeer. Wat voor mij ook belangrijk was, was dat er voldoende pauzes aanwezig waren zodat we de informatie konden verwerken en er met de andere cursisten eens luchtig over konden praten. Het was leren op een aangename manier!

Annelies: Het was een lange maar leerzame dag. Alle belangrijkste aspecten kwamen aan bod en door de kleine groep konden vragen gemakkelijk beantwoord worden en hulp geboden worden waar nodig.
Er was een vooropgestelde planning die gewijzigd kon worden naar interesses van de groep. Sommige onderwerpen werden uitgebreider behandeld dan voorzien, als er opgemerkt werd dat er nood aan was in de groep.

Een sfeervolle en kennis-verrijkende opleiding
die mijn ervaring  naar een hoger niveau bracht
- Cursist

Wat vond je van het programma inhoud?

Robin: Ik had bang dat er een te groot gat ging zitten tussen mijn kennis en het niveau van de opleiding. Nu begon de opleiding op een zeer basic niveau en werd stap voor stap geavanceerder. Maar op een zodanige manier dat het gemakkelijk was om als leek te volgen.

Annelies: De opbouw van de dag was heel goed en logisch. Het onderwerp was namelijk Analytics en Adwords koppelen op zo'n manier dat het samen tot mooie campagneresultaten kan leiden. Ook werden beide programma's mooi ingeleid zodat iedereen gemakkelijk kon volgen. De belangrijkste zaken werden uitgebreid besproken, en praktijk vergemakkelijkte het leren werken met de tools.

Wat vond je van de lesgever?

Robin: De lesgeefster kon op een leuke manier haar boodschap overbrengen. Lore gaf veel aandacht aan vragen wat resulteert in een persoonlijke samenwerking en hoge interactiviteit.

Annelies: Lore Van Besien heeft overduidelijk veel kennis over het vak en kon dit gemakkelijk uitleggen.

Heb je veel bijgeleerd?

Robin: Ik heb inderdaad veel bijgeleerd. Ik was niet echt op de hoogte hoe je Google Analytics kon inzetten om je Google Adwords campagne te optimaliseren. Dit is zeer ruim aan bod gekomen en hierdoor heb ik zeer veel bijgeleerd.

Annelies: Na de opleiding, had ik het gevoel de belangrijkste zaken te kennen om zowel Analytics en Adwords optimaal te benutten. Ik heb dus heel veel bijgeleerd en ben blij deze opleiding gevolgd te hebben.

Ga je dit concreet kunnen toepassen?

Robin: Uiteraard ga ik dit concreet kunnen toepassen! Ik ga mijn Google Adwords campagnes beter kunnen meten en analyseren. Waardoor ik betere resultaten boek en een hogere ROI zal kennen.

Annelies: Alles wat ik bijgeleerd heb zorgt er zeker voor dat mijn toekomstige campagnes beter en efficiënter zullen zijn. Door de praktijkbegeleiding en de duidelijke uitleg tijdens de presentatie kan ik gemakkelijk zaken linken, toevoegen of aanpassen.
 

Schrijf hier in voor de 2e Google Adwords Training die doorgaat op 29 mei te Antwerpen. Met als thema "Hoe Google Adwords Campagnes Optimaliseren voor hogere ROI & tegelijk Tijd Besparen tijdens het Managen?