Begin oktober werd in Antwerpen de eerste editie gehouden van de eTrade Summit. Dit driedaags evenement rond e-commerce wil bedrijven op de hoogte brengen van de nieuwste evoluties op het vlak van e-commerce. Foto's van deze driedaagse kan je bekijken op de eTrade Summit website.

Initiatiefnemers

Het initiatief voor de eTrade Summit ging uit van Bloovi, dat niet alleen informatie brengt over het reilen en zeilen in de zakelijke digitale wereld maar ook actief e-commerce aanmoedigt door ontmoetingsplaatsen te creëren die communities bijeenbrengen en beheert in uiteenlopende domeinen, en Safeshops.be, dat het vertrouwen in e- en m-commerce wil aanmoedigen.

Dankzij partners als bpost, Combell, Gondola, Sirius Legal, The Reference, SiteCore en PrintBirdie werd de organisatie succesvol ondersteund. Ieder bedrijf heeft zijn eigen visie op e-commerce en dus ook goede redenen om dit project te ondersteunen.

Combell

Combell, als aanbieder van hostingfaciliteiten aan tal van webshops, beseft als geen ander hoe belangrijk informatie en ondersteuning zijn voor webshops. Vaak starten die immers als eenmans- (of eenvrouws-) bedrijfjes, om uit te groeien tot vaste waarden in het e-commerce landschap. Die groei is echter alleen mogelijk indien zij voortdurend op de hoogte gehouden worden van actuele informatie over de vele aspecten van e-commerce, zoals de wetgeving errond, de nieuwste vormen van betalen, de vele mogelijkheden voor levering van de goederen, ... En het is aan deze behoefte dat de eTrade Summit, die tot een jaarlijkse gebeurtenis wil uitgroeien, wil voldoen.

Select

Het eerste luik van ETS had plaats op donderdag 3 oktober:  Select, een exclusieve avond voor C-levels en management uit het e-commerce landschap. Tijdens een diner konden bedrijven samen met klanten en prospecten luisteren naar uiteenzettingen van o.a. Christian Leysen, Executive Chairman van Ahlers, Jan Huysmans, Country Manager Belgium van bol.com, en Cathy Berx, Gouverneur van de Provincie Antwerpen. Na het diner bood Combell een Gin Tasting aan, en menig glas werd geheven op de gezondheid van Jonas en David, die namens Combell de honneurs waarnamen.

Conference

Vrijdag kwam het serieuze werk aan de beurt op de E-Trade Conference. Tal van professionals uit de sector gaven die dag toelichting en advies, zowel commercieel als technisch, met verschillende getuigenissen uit de praktijk. De aanwezigen kregen o.a. van Peter Somers van Bpost te horen hoe de toekomst eruit ziet van de logistiek en verzending in Europa, Marjolein Koppelaar gaf tips en tricks om het in de steek laten van de winkelwagentjes tijdens het virtueel shoppen tot een minimum te herleiden, Patrick Hurenkamp kwam vertellen hoe u tewerk moet gaan wanneer u over de landgrenzen heen wil gaan verkopen, … Het geheel werd, hoe kan het anders, afgesloten met een Networking drink en de aanwezigen mochten bij het verlaten van het AEC gebouw in Antwerpen een mooi gevulde goodiebag in ontvangst nemen.

eTalage

Zaterdag was het dan de eTalage dag: in de prachtige gebouwen van de Waagnatie in de trendy nieuwe wijk Park Spoor Noord in Antwerpen, konden de e-shops hun producten voorstellen aan de gebruikers: zij konden voelen, ruiken, proeven. Voor de eerste editie werd gewerkt rond vier thema's: Kids, Food, Home en Fashion.
Deze eerste eTrade Summit heeft alvast honger gegeven naar meer.