Ghent Web Valley vzw en Bloovi organiseren samen Phare Conference die doorgaat op dinsdag 25 februari 2014 in de Handelsbeurs te Gent. Op het podium staan een rits bekende, beruchte en toonaangevende sprekers. Sprekers met nationale en internationale uitstraling. Elk geven ze hun visie over webtechnologie, internet en de toekomst ervan. Met Phare conference probeert men na te gaan welke impact dit zal hebben op ons leven en hoe de wereld rondom ons blijft veranderen.

Naar jaarlijkse gewoonte trekt de Phare Conference zich op gang. Dé conferentie met grootste internationale namen zorgt jaarlijks voor een verfrissende inkijk over de toekomst van het internet. Uniek in België, nodig in de online wereld.

Waarover gaat Phare Conference?

“Kijk naar hoe die de wereld rond ons blijft evolueren en veranderen. Het internet evolueert snel en neemt meer en meer een centrale rol in ons leven. Hoe zullen we in de toekomst werken, dromen, relaties uitbouwen en zelfs ons eigen leven organiseren in het algemeen? Bedrijven veranderen hun structuren, business models en media kennen ongeziene hervormingen. Daar willen we specifieke antwoorden op geven.”, zegt Marnik D’Hoore, organisator en founder van Bloovi.

Welke sprekers staan op het podium?

De nationale en internationale sprekers werden de afgelopen zorgvuldig geselecteerd. Vaak komen er Ondernemers, futuristen, visionairs en internet activisten spreken op Phare Conference. Ja, deze laatste soort bestaat echt. “Internet activisten krijgen steeds meer aandacht omdat zij opkomen tegen het censureren van het web. En de afluisterpraktijken. En zoveel meer.

Thema’s als crowdfunding, online business, content marketing, NSA, data encryptie, social communication, 3d-printing, sociology... komen ruim aan bod op de dag van “de toekomst van het internet”, zegt Olivier Van Baeveghem, event manager bij Bloovi.

Volgende sprekers hebben al bevestigd:

  • Jillian C. York (USA): Wat gebeurde er nu echt bij NSA en wat mogen we nog verwachten? Kunnen we onszelf beschermen? Hou je vast voor een verhaal van formaat. Onvoorstelbaar.
  • Paul Boag (UK): Structuren veranderen, passen zich aan of falen. Internet en de digitale revolutie veranderen bijzonder veel in het ondernemen. Tips, tricks, vision en wilde verhalen staan voor u klaar.
  • Tom Vroemen (NL): Crowdfunding. Zoveel over te zeggen, zo weinig over bekend. Dit is een speech die je écht een bijzonder inzicht geeft over onze toekomst. Als maatschappij, sector en ondernemen.
  • Will Hayward (UK): Content marketing is hot. Niemand minder dan hét wereldvoorbeeld hoe het moet is BuzzFeed. De Crème de la Crème van de contentmarketing stuurt zijn Vice President en wij zullen wel heel aandachtig luisteren. Nu al een veelbesproken speech.
  • Catherine Van Holder (BE): Catherine bekijkt het internet & digitale gebeuren vanuit de sociologische en antropologische hoek. Een andere kijk, die ons een nieuw en verrassend inzicht geeft over alle facetten bij deze innovatieve wereld. Catherine gaat verder op het verhaal van Sofie Verhalle. Do I take the blue or red pill? Technologie en internet, een echte vooruitgang voor onze samenleving?

Hét debat over de toekomst van de media. Een debat dat zal gestreden worden op het scherpst van de snede. Nu al een debat dat heel wat mensen boeit. We hebben alvast enkele namen van formaat voor dit debat: Jo Caudron, Theo Ploeg, Bart Van Coppenolle (bhaalu TV).

Welk publiek komt vooral naar Phare Conference?

Aanwezigen zijn een 'breed pluimage' aan mensen die gepassioneerd zijn door het web,  en vooruit willen kijken. Mensen die willen luisteren naar de verschillende thema-speeches en hierover willen nadenken en discussiëren met elkaar. “We beogen hiermee vooral web-ondernemers, web-managers, web-technology experts, webheads, CEO's, CxO's, online) marketeers, communicatie professionals, dedicated marketing managers, …e.d. aan te trekken.”, zegt Jens Dehaese, organisator en lid van vzw Ghent Web Valley.

Bekijk op www.phareconference.be het volledige programma en alle sprekers met hun korte biografie en details omtrent hun speech.

Praktisch

Alle perscontacten, zie olivier@bloovi.be