Bron foto: Shutterstock

De Nederlander Dave Hakkens kwam afgelopen week met een opmerkelijk uitvinding op de proppen: een smartphone die ten alle tijde te repareren valt.

Apparaten worden te snel weggegooid

In deze tijden van duurzaamheid heeft de Nederlander Dave Hakkens ook een duit in het zakje gedaan. Hij ontwikkelde een smartphone-concept waardoor de toestellen veel langer meegaan.

Zo worden tegenwoordig te veel elektronische apparaten weggegooid omdat een bepaald onderdeel kapot is. In principe zijn deze makkelijk te repareren, maar omdat alles zo compact gemaakt is, wordt zelden iets vervangen en wordt het toestel vaak de vuilbak ingegooid.

Phonebloks

Met de uitvinding van Hakkens is dat verleden tijd. Hij ontwierp met ‘Phonebloks’ een mobiele telefoon die bestaat uit losse componenten die je het best kan vergelijken met lego-blokjes. Als de batterij of antenne stuk is, kan je deze snel vervangen.

Bovendien kan je de telefoon ook steeds upgraden door betere onderdelen te kopen. Zo kan je steeds de hardware blijven upgraden, zo zou je bijvoorbeeld de kwaliteit van de camera verbeteren door een nieuwe camera-module te installeren.

Voorlopig blijft het echter toekomstmuziek. Zo zal het toestel pas op grote schaal gemaakt worden indien er genoeg interesse voor blijkt te zijn. Je kan het project ondersteunen op de website phonebloks.comZou jij interesse hebben in dergelijk toestel?