Wil je een boost geven aan je online communicatie? Dan is een weldoordachte videostrategie exact wat je nodig hebt. Zeker als je het potentieel van de huidige multiplatformen optimaal benut: websites, sociale media, digitale nieuwsbrieven, mobile.

Cijfers die gezien mogen worden

Update.be, gespecialiseerd in online content, trok op onderzoek uit en stelde onder meer het volgende vast:

  • Bezoekers blijven gemiddeld 2 minuten langer op een website mét videocontent dan zonder (ComScore).
  • In de zoekresultaten van Google wordt op video 41% meer doorgeklikt dan op andere content (aimClear).

Maar hoe zit het dan met video en SEO? Hoe hou je je video kort, maar toch interessant? Hoe steek je een goed scenario in elkaar? En via welk platform haal je het meeste bereik?

Vragen genoeg volgens Update.be om een uitgebreid seminarie op poten te zetten dat al je vragen rond videomarketing beantwoordt en je toont hoe je er nu eigenlijk aan begint.

And… Action!

Het seminarie Videomarketing Vandaag gaat door op donderdag 28 maart 2013 in Brussel. Na een korte inleiding over het belang van videomarketing vandaag staan volgende ervaren rotten je te woord:

  • Tom Rumes (docent regie en storytelling en hoofd van de opleiding toegepaste audiovisuele communicatie aan de Thomas More hogeschool in Mechelen
  • Nele Ostyn (voormalig videojournaliste bij Belga en al meer dan 2 jaar online videoreporter en copywriter)
  • Daan Goor (sinds begin dit jaar webanalytics- en SEO/SEA-specialist bij dotProjects (daarvoor bij Netlash/bSeen en Wijs))
  • Frederik Neus (oprichter en partner Zentrick)

Elk van hen heeft een rijke ervaring op vlak van opname, montage en distributie van video via een multiplatformomgeving (web, social, e-mail, mobile). De sprekers trakteren je bovendien op een stevige portie praktijk op vlak van contentbeheer en videoproductie.

Geen video zonder audio

Als extraatje is er ook een bijdrage rond audiomarketing door niemand minder dan Lode Roels, voormalig radiomaker bij de VRT (Wandelgangen op Radio 1) en een verstokte audiofanaat en podcastliefhebber.

Het volledige programma van het seminarie en de mogelijkheid om je in te schrijven kan je hier terugvinden.

Tip

Wie zich vóór 20 maart 2013 registreert, geniet automatisch van het Early Bird-tarief.

Praktisch

  • Wanneer? Donderdag 28 maart 2013 
van 9u30 tot 16u30
  • Waar? 3E Headquarters - Kalkkaai 6 Quai à la Chaux, 1000 Brussel
  • Prijs? € 150 excl. btw