Street View-beelden werden tot voor kort exclusief door Google genomen. Vanaf nu laat Google toe dat gebruikers hun eigen beelden uploaden naar de dienst. Dat kan via een Android-smartphone of met panorama-beelden van een DSLR-camera.

Street View

Vanaf vandaag is het mogelijk om jouw eigen Street View beelden toe te voegen aan Google Maps. Dat schrijft de product Manager van Google Maps Evan Rapoport in een blogpost.

Photo Sphere

Vanuit Google Views kan je nu jouw eigen beelden uploaden. De beelden kan je schieten op twee manieren; ofwel maak je gebruik van photo sphere beelden die je kan maken met een Android-smartphone. Een andere optie is gebruik maken van een panorama-shot die genomen werd met een DSLR-camera.

Hieronder meer uitleg hoe je precies photo sphere’s kan maken met jouw Android-toestel:

Embedden

Je kan de beelden ook embedden op eender welke website of applicatie via de Google Maps API. Rapoport maakte alvast zelf een voorbeeld met beelden van zijn recente vakantie in het Verenigd Koninkrijk. Hij combineerde beelden van zijn Android-smartphone & DSLR-camera:

 

Nadat je de panorama-shots hebt gemaakt met je Android-toestel of dSLR kan je deze online delen en zichtbaar maken voor Google Maps & Street View.