Apple onthulde net de meest gedownloade apps van afgelopen jaar. Vorig jaar stond Snapchat op de eerste plaats, en ook dit jaar vind je de app terug in de hogere regionen van de lijst - desondanks de vele berichten dat de toekomst er voor Snapchat niet rooskleurig zou uitzien. Benieuwd welke apps nog de top 20 gehaald hebben?

Succesvolle spin-off

Dit jaar gaat niet Snapchat, maar wel Bitmoji met de eerste plaats lopen. Bitmoji is een app waarmee je je eigen persoonlijke emoji kan creëren. Het is een spin-off van Bitstrips, een app waarmee je onder andere op Facebook strips kon maken met een cartoonversie van jezelf in de hoofdrol. Het won in 2013 snel aan populariteit, maar de hype stierf al gauw een stille dood. Daarom besloot het bedrijf een spin-off app te maken waar de focus niet meer lag op strips maken, maar wel op de persoonlijke avatar: Bitmoji dus.

Die laatste kwam pas écht van de grond toen Snap Inc. in 2016 besloot het hele bedrijf te kopen en de Bitmoji te integreren in Snapchat. Snap Inc. is er dus vast niet zo rouwig om dat Bitmoji hen van de troon gestoten heeft.

De top 20

Naast de apps van Snap Inc., mogen we uiteraard ook veel apps uit de Google- en Facebook-stal in de top 20 verwelkomen. De volledige top 20:

 1. Bitmoji
 2. Snapchat
 3. YouTube
 4. Messenger
 5. Instagram
 6. Facebook
 7. Google Maps
 8. Netflix
 9. Spotify
 10. Uber
 11. Gmail
 12. Pandora Music
 13. Amazon
 14. WhatsApp
 15. Wish
 16. Twitter
 17. SoundCloud
 18. Google Chrome
 19. Waze
 20. Lyft 

Welke apps uit deze lijst heb jij op je iPhone staan?