Met een prijskaartje van meer dan 4.000 dollar, is de zogeheten iPhone X Tesla een van de duurste iPhones op de markt. Daarvoor krijg je wel een smartphone die omhuld is met goud en die je kan opladen dankzij het ingebouwde zonnepaneel op de achterzijde. Voor de 64 gigabyte-versie betaal je 4.500 dollar, maar wil je er eentje met 256 gigabyte aan geheugen? Dan tel je maar liefst 4.829 dollar neer. Dat terwijl de gewone iPhone X respectievelijk 999 en 1.149 dollar kost.

Eerbetoon aan Elon Musk

De iPhone werd op de markt gebracht door het Russische bedrijf Caviar, dat gekend staat om de vaak extravagante en luxueuze accessoires zoals gouden telefoonhoesjes. Dat de iPhone de naam Tesla meekreeg, is geen toeval. Het is namelijk een eerbetoon aan Elon Musk en zijn missie om onze planeet te verbeteren. Het allereerste exemplaar wordt dan ook naar Musk zelf opgestuurd. Die krijgt overigens een unieke gravering: ‘Made on Earth by Humans’. Daarmee refereert het Caviar naar SpaceX, de ruimtevaartonderneming van Musk.

Of Elon Musk ook zelf zit te wachten op zo’n decadente iPhone, is twijfelachtig. Hoewel het bedrijf goede bedoelingen heeft, vinden experts het twijfelachtig of het zonnepaneel op de achterzijde ook écht een meerwaarde is. Zo zou het paneel de batterij traag en inefficiënt opladen.

Overigens is Musk niet de enige inspiratiebron voor het bedrijf. Caviar vertelt zelf geïnspireerd te zijn door ‘three men of science’: Elon Musk dus, maar ook Nikola Tesla en Steve Jobs. Alvast niet de minste namen. Noem de iPhone X Tesla dan ook niet simpelweg een gepimpte iPhone, maar wel een ‘slim en innovatief luxegoed’.

Wie zelf interesse heeft in zo’n decadente iPhone X Tesla, kan die gewoon online bestellen. Volgens Caviar is het hoesje shockproof en zou wat water en stof geen probleem mogen vormen. Het hebbeding is overigens wel beperkt in oplage: in totaal zouden er slechts 999 stuks geproduceerd worden. Dat zou Caviar zo’n 4,5 miljoen dollar aan omzet opleveren, op voorwaarde dat ze natuurlijk allemaal de deur uitvliegen.