In de marge: hoe een valpartij ervoor zorgde dat de overname van Twitter door Salesforce afsprong

In de marge: hoe een valpartij ervoor zorgde dat de overname van Twitter door Salesforce afsprong

Omdat ze misschien aan jouw aandacht zijn ontsnapt, bundelen we in deze wekelijkse rubriek vijf berichten ‘in de marge’ die ons de afgelopen zeven dagen zijn opgevallen. Nieuws dat spontaan een glimlach op je het gezicht tovert of waar - om welke reden ook - je mond van openvalt. En misschien nog veel belangrijker, waarmee je gegarandeerd het gesprek gaande kan houden tijdens een volgend netwerkmoment.

1. Dit zijn volgens Airbnb de 20 populairste reisbestemmingen voor 2020

Nog geen idee naar je reis volgend jaar naartoe gaat? Dan heb je geluk, want Airbnb onthult alvast hun populairste reisbestemmingen voor 2020. Wat daarbij opvalt: de steden die goed scoren, zijn beduidend minder bekend dan gewoonlijk en blinken uit op ecologisch vlak.

Milwaukee

Milwaukee, de grootste stad in de staat Wisconsin, schiet de hoofdvogel af. De boekingen zijn er maar liefst met 729 procent gestegen en dat hebben ze vooral te danken aan de Democratic National Convention dat er volgend jaar wordt gehouden. Runner-up is Bilboa in Spanje. Dankzij het wereldberoemde Guggenheim museum en het feit dat Bilbao één van de 12 speelsteden van het EK voetbal 2020 is, staat de Spaanse stad bovenaan het lijstje van menig kunstkenner en sportfanaat. Buriram in Thailand prijkt op nummer 3 en is dan weer een schot in de roos voor iedereen die graag cultuur opsnuift. Op de vierde plaats strandt Sunbury in Australië. In de stad werd zo’n 356% meer geboekt. 

Daarnaast behoren volgens Airbnb ook Sunbury, Roemenië, Xi’an , Eugene, Luxemburg, Guadalajara, Cali, Cape Canaveral, Aberdeen, Courtenay, Ubatuba, Les Contamines-Montjoie, Tokyo, Kerala, Malindi en -jawel- Maastricht tot de favoriete reisbestemmingen voor 2020.

2. Hoe een valpartij van de CEO van Saleforce de overname van Twitter deed afspringen

Drie jaar geleden overwoog Marc Benioff, oprichter en CEO van technologiebedrijf Salesforce, ernstig om Twitter over te nemen. De deal ging uiteindelijk niet door, omdat de aandeelhouders van Salesforce zich kantten tegen de acquisitie. Althans, dat was destijds de officiële versie van Benioff.

Maar in zijn recentste boek ‘Trailblazer’ onthulde de zakenman dat de beslissing eigenlijk een persoonlijke overweging was. Op weg naar een belangrijke fondsvergadering in het kader van de nakende overname, gleed hij uit op de stoep en verwondde daardoor zijn been. Voor Benioff een voorteken om nog eens goed na te denken over de geplande deal en misschien toch het advies van zijn aandeelhouders te volgen. En zo geschiedde. Een overname die wel plaatsvond, was die van het Amerikaans Time Magazine waarvoor Benioff en zijn vrouw maar liefst 190 miljoen dollar neertelden.

Salesforce-CEO Marc Benioff

3. Antwerpse scale-up Rombit haalt 10 miljoen euro op

Rombit, een Antwerpse scale-up gespecialiseerd in IoT-systemen, kondigt een tweede kapitaalverhoging van 10 miljoen euro aan. “De eerste investering van Michel Akkermans heeft ervoor gezorgd dat Rombit kon schalen. Met de huidige investering willen we de verdere groei stimuleren”, aldus founding CEO Jorik Rombouts. Het bedrijf laat weten zich ten volle te zullen focussen op de havenindustrie, petrochemie en andere complexe industriële omgevingen waarin het zich de voorbije jaren sterk wist te verankeren en waarvoor het digitale oplossingen ontwikkelt.

Jorik Rombouts, founding CEO van Rombit

De Series B-ronde werd geleid door Soudal-topman Baron Vic Swerts, technologiefonds InvestLink en enkele niet nader genoemde Captains of Industry. De investering bestaat uit twee delen: enerzijds een aandelentransactie met bestaande aandeelhouders en anderzijds een injectie van vers kapitaal ter ondersteuning van de verdere groei. Rombit, opgericht in 2012, heeft vandaag 60 werknemers op de payroll staan en realiseert een geconsolideerde omzet van 6 miljoen euro.

4. Fortnite-gamers tasten even in het duister

Een zwart gat met onheilspellende achtergrondgeluiden. De miljoen gamers die op zondagavond acht uur Belgische tijd de livestream van Fortnite aanzetten, wisten niet wat hen overkwam. De paniek was nog groter, toen bleek dat ook alle tweets van het officiële Fortnite-account op Twitter waren verwijderd.

Op dinsdag werden ze uit hun lijden verlost, toen bleek dat het niet meer was dan een sterk staaltje marketing. Sindsdien kunnen ze de nieuwste wereld, Chapter 2, volop ontdekken.Een nieuwe wereld, met vier nieuwe helden, nieuwe wapens én een nieuw eiland waarop spelers het tegen elkaar kunnen opnemen. 

De kans is groot dat het tijdelijk wegvallen van Fortnite door andere aanbieders van online entertainment werd toegejuicht. Toen het populaire online shooting game een jaar eerder al eens zeventien uur lang op zwart ging, moesten de servers van Pornhub alle zeilen bijzetten omdat de wanhopige Fortnite-gamers dan maar hun heil zochten in ander vertier. Volgens onderzoeksbureau Nielsen was Fortnite vorig jaar het meest lucratieve game, goed voor 2,4 miljard dollar aan inkomsten

5. Leuvense studenten winnen World Solar Challenge in Australië

Het Agoria Solar Team van de KU Leuven heeft de Bridgestone World Solar Challenge in Australië gewonnen. Het team snelde als eerste over de finishlijn in de stad Adelaide. Deze overwinning is een primeur, aangezien een Belgisch team voor het eerst het WK voor zonnewagens wint.

(foto Facebook)

Het is al de achtste keer dat studenten van de Leuvense Universiteit deelnemen aan de World Solar Challenge, een wedstrijd die zich uitstrekt over een afstand van 3.021 kilometer, van Darwin, in het noorden van Australië, naar het zuidelijke Adelaide. De Belgische studenten hebben de zonnewagen, die werkt op batterij en zonnepaneel, volledig zelfstandig in elkaar geknutseld.

Het winnende Agoria Solar Team (Foto Facebook)

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 29.119 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief