Vijf op een rij: een blik in het leven van Dado Van Peteghem

Vijf op een rij: een blik in het leven van Dado Van Peteghem

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door start-up ondernemers aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze nieuwe wekelijkse rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Dado Van Peteghem, serie-ondernemer, keynote speaker en auteur.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan makkelijk ontspannen?

"Naast de klassiekers als lezen, sporten, Netflix,... kan ik mij echt ontspannen met technomuziek. Dat is de perfecte manier om alles los te laten en op te gaan in een andere sfeer. Onlangs ging ik met vrienden naar dj Richie Hawtin in Kompass Club in Gent, en dat is voor mij een echte ‘reset’.”

"Ook mijn kindjes Milou (6) en Noah (4) doen mij de dagelijkse beslommeringen vaak helemaal vergeten. Mijn business partner Jo Caudron zei me ooit: ‘De grootste vorm van geluk is thuiskomen na het werk en je kinderen doen schaterlachen’, dat beaam ik helemaal!”

Waaraan geef je graag geld uit?

"Aan mijn dagelijkse technologie-setup: smartphone, tablet, laptop, smartwatch. Er wordt vaak gezegd dat die toestellen heel duur zijn, maar als je bekijkt hoe intensief je die spullen gebruikt, vind ik het de investering meer dan waard. Never compromise on the tools. Alles wat met technologie te maken heeft krijgt sowieso mijn aandacht - en geld.”

"Ik zou dan wel weer nooit 1.000 euro kunnen geven aan een paar schoenen of een jas, ik ben niet zo aan dure merken of andere statussymbolen. Verder kan ik mij laten leiden door ‘the moment’ als het op ervaringen aankomt: ‘We zijn hier nu voor één keer, screw it, let’s do it.”

Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

"Grip van Rik Pastoor, het is een heel praktisch boek om efficiënter en doelgerichter te werken, geschreven door de head of product van Blendle. Het boek leert je om grip te krijgen op je dag, week en jaar zodat je niet langer de feiten achterna holt, maar on top of things bent. Bovendien is het vlot en to the point geschreven zodat ook het geen extra tijd uit je agenda haalt.”

Wie tip jij als meest beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

"Ik hoop natuurlijk van de start-ups waar ik zelf mede-oprichter ben: Social Seeder en Speakersbase! Daarnaast ben ik grote fan van de broers Stef & Gil Nimmegeers, die samen Bothrs hebben opgericht, een startend bedrijf dat grote organisaties wil hebben om in ‘sprints' tot concrete prototypes te komen. Ze verkopen eigenlijk snelheid, en dat is wat mij betreft één van de grootste behoeftes van grote bedrijven vandaag om te overleven.”

Op welke realisatie ben je het meest trots?

"Op onze activiteiten en kantoor in Dubai. Dat we als kleine Belgen grote organisaties in het Midden-Oosten kunnen helpen transformeren en markt kunnen maken in die regio, dat geeft wel adrenaline. Ik vind het bijzonder boeiend om de opmars van technologie daar mee te maken en de focus op de '10x'-mentaliteit.”

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 29.420 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief