Hoe Teamleader kmo’s wil helpen om de coronacrisis te trotseren: “Gezonde cashflow is belangrijker dan ooit”

Hoe Teamleader kmo’s wil helpen om de coronacrisis te trotseren: “Gezonde cashflow is belangrijker dan ooit”

De Gentse scale-up Teamleader slaat de handen in elkaar met KBC om ondernemers flexibele financiering aan te bieden. Op die manier wil CEO Jeroen De Wit zijn steentje bijdragen om kmo’s veilig door de coronastorm te loodsen. “Ondernemers moeten er voor elkaar zijn in tijden van crisis. Daarom richtten wij in volle coronaperiode het platform worksmarter.eu op en lanceerden we eerder deze maand deze samenwerking met KBC om de cashflow van kmo's te helpen verbeteren.”

Hoofd laten hangen is geen optie

Jeroen De Wit is een overtuigd believer in de kracht van ondernemerschap. Ook nu de coronacrisis en de nasleep ervan kmo’s in België, in Europa en daarbuiten onder druk zet, ziet de CEO van Teamleader de weg vooruit via innovatieve oplossingen die voortkomen uit de samenwerking tussen bedrijven.

“Door het coronavirus waren we gedwongen ons jaarlijks evenement Work Smarter te schrappen. Iedereen bij ons werkt ontzettend hard naar die dag toe en we waren druk bezig de line-up van sprekers af te kloppen. Het was een domper om Work Smarter een jaar uit te stellen, maar de veiligheid van onze klanten en werknemers komt natuurlijk altijd op de eerste plaats”, vertelt De Wit.

“Het hoofd laten hangen was voor ons nooit een optie”, benadrukt de Gentse ondernemer. “Elke ondernemer die ik sprak, zat met andere vragen en uitdagingen. Op zo’n moment moeten we klaar staan om elkaar te helpen. Daarom lanceerden we kort na de corona-uitbraak worksmarter.eu, dat een online platform is met kwalitatieve informatie en tips over onder meer digitalisering en telewerken, om ondernemers op een slimme manier te helpen omgaan met de nieuwe realiteit op en naast de werkvloer.”

“We zijn het er allemaal over eens dat de overheid actie moet ondernemen om onze economie, en dan zeker de kleine ondernemer, te steunen. Maar ook de ondernemers onderling moeten er tijdens zo’n crisis voor elkaar zijn.”

Waarom maken we het ondernemers zo moeilijk?

Hoe verzeker ik mijn cashflow? Het is een vraag die iedere ondernemer bezighoudt, zeker in tijden van crisis. Teamleader ging daarom een partnership aan met KBC België en bouwde aan een oplossing die het voor ondernemers eenvoudiger dan ooit maakt om financiering aan te vragen. Via deze nieuwe integratie kan je rechtstreeks via Teamleader een aanvraag indienen om een openstaande factuur naar keuze binnen de 24 uur door KBC te laten uitbetalen. Veel flexibeler dan andere financieringsoplossingen op de markt en pakken sneller, maakt De Wit zich sterk.

Openstaande facturen kan iedereen missen als kiespijn, maar voor de meeste financieringsopties moet je een lijvig dossier en een volledig up-to-date boekhouding kunnen voorleggen

Een gezonde cashflowpositie is vandaag belangrijker dan ooit voor een vlot draaiend bedrijf”, licht de CEO van Teamleader toe. “Openstaande facturen kan iedereen missen als kiespijn, maar voor de meeste financieringsopties moet je een lijvig dossier en een volledig up-to-date boekhouding kunnen voorleggen. Ik snap niet waarom we het ondernemers zo moeilijk moeten maken. Samen met KBC gaan we nu voor een radicale vereenvoudiging van financiering. Met één klik kan je nu een financiering aanvragen voor een specifieke factuur, wat een gigantische tijdswinst oplevert.”

Drama in kmo-landschap vermijden

De Wit wil naar eigen zeggen te allen tijde vermijden dat de coronacrisis tot een drama in het Belgisch kmo-landschap leidt. “Kmo’s zijn dé motor van de Europese economie”, zegt hij daarover. “Het is een positieve zaak dat kleinere bedrijven in deze crisis de nodige aandacht krijgen, maar er ligt nog altijd een grote last op de schouders van ondernemers.”

Het is een positieve zaak dat kleinere bedrijven in deze crisis de nodige aandacht krijgen, maar er ligt nog altijd een grote last op de schouders van ondernemers

“Veel bedrijfsleiders hebben de tijd niet om zich dag en nacht bezig te houden met administratie en het opvolgen van alle aankondigingen rond steunmaatregelen. Ik hoor van veel mensen dat ze ondertussen door de bomen het bos niet meer zien. Met Teamleader gaan wij daarom op zoek naar flexibele en eenvoudige oplossingen op maat van kmo’s”, vertelt De Wit.

Jeroen De Wit, founder & CEO van Teamleader

Waarde creëren via integraties

Hij wil naar eigen zeggen verder inzetten op nieuwe integraties tussen Teamleader en andere marktoplossingen. De samenwerking met KBC past volledig binnen die strategie. “Teamleader is dagelijks bezig met innovatie en we zijn altijd wel aan iets nieuws aan het sleutelen. Onze overname van de softwareontwikkelaar Yadera vorig jaar toont duidelijk aan dat we continu op zoek zijn naar de beste manier om ons aanbod uit te breiden en naar een hoger niveau te tillen”, zegt de CEO.

“Het is natuurlijk fijn om via Teamleader een integratie met een partner als KBC uit te werken die duidelijk waarde creëert voor de Belgische kmo. Daar mag ons team bijzonder trots op zijn. We moeten ons blijven afvragen of er nieuwe en betere manieren zijn om het leven van ondernemers dat tikkeltje makkelijker te maken. Dat is mijn grote drijfveer”, aldus Jeroen De Wit.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 29.349 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief