Terugblik met Gary Vaynerchuk: “Je zal nooit winnen als je niet bereid bent om eerst te verliezen”

Terugblik met Gary Vaynerchuk: “Je zal nooit winnen als je niet bereid bent om eerst te verliezen”

Gary Vaynerchuk, internetpersoonlijkheid, keynote speaker, bestseller auteur en founder van miljoenenbedrijven als Vaynermedia, was de eerste internationale gast die ik voor Bloovi mocht interviewen. Hoewel ons gesprek, tijdens The Next Web in Amsterdam, intussen al vier jaar geleden plaatsvond, blijkt één specifieke boodschap van toen vandaag relevanter dan ooit. Ideaal voor een (eerste) Techmag throwback dus!

Nood aan perspectief

Onlangs bekeek ik een gloednieuwe talk met Gary Vaynerchuk, waarin hij zijn mening geeft over - je raadt het al - het coronavirus. Als er één ding is wat ons kan helpen om dagelijkse tegenslagen en pijnlijke momenten te relativeren, dan is het wel deze pandemie, aldus Vaynerchuk.

Ik weet dat het niet makkelijk is, maar faalmomenten zijn op lange termijn je grootste groeimotor

Ik moest meteen denken aan wat de Amerikaan me in 2016 vertelde tijdens ons gesprek in Amsterdam. “Ellende laat je toe om dingen in perspectief te plaatsen”, vertelde hij me toen. “Tuurlijk ben ik soms droevig of gefrustreerd, maar dat gaat snel voorbij. Wat zou erger zijn: mijn moeder of Vaynermedia verliezen? Mijn moeder, natuurlijk!”

Anno 2020 denkt Vaynerchuk daar niet anders over. “Zolang jij en je naasten gezond zijn, heb je al heel veel om dankbaar voor te zijn”, aldus de wereldberoemde ondernemer.

Groeimotor

Net dat is volgens Vaynerchuk het probleem in de huidige tijdsgeest: “Mensen kunnen bijna niet meer relativeren. Wanneer op een gegeven moment échte ellende uitbreekt, dan is het hek helemaal van de dam.”

“Ik weet dat het niet makkelijk is, maar faalmomenten zijn op lange termijn je grootste groeimotor. Die perceptie is nog niet voldoende doorgesijpeld. En niet alleen Europa worstelt daarmee: ook bij ons in de Verenigde Staten is het een heet hangijzer. Wil je in jouw domein de absolute winnaar worden? Dan moet je bereid zijn om eerst te verliezen”, aldus Gary Vaynerchuk.


Benieuwd naar meer? Abonneer je op het Techmag YouTube-kanaal en mis geen enkel ondernemersverhaal!


Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 29.420 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief