Marc Coucke heeft 3,6 miljoen aandelen in Fagron, de Oost-Vlaamse toeleverancier van apotheken, van de hand gedaan. Die verkoop levert hem 65 miljoen euro op. Met zijn investeringsvehikel Alychlo heeft Coucke nu nog 5% van alle Fagron-aandelen in handen.

Marc Coucke begon zijn carrière met het verkopen van apothekersbenodigdheden en bouwde zijn ondernemersstatus grotendeels op dankzij Omega Pharma. Nu lijkt hij de omgekeerde beweging te maken door zijn belang in Fagron, de Oost-Vlaamse toeleverancier van apothekersbenodigd­heden die een dochter was van Omega Pharma, met de helft te verkleinen. Via zijn investeringsfonds Alychlo doet hij namelijk 3,6 miljoen aandelen, goed voor een geschatte waarde van 68 miljoen euro, van de hand. Dat is ongeveer de helft, waardoor hij nu nog een belang van zo’n vijf procent overhoudt.

Coucke wil weliswaar een belangrijke aandeelhouder blijven van Fagron, maar anderzijds wil hij zijn aandelenportefeuille meer gaan diversifiëren. Zo investeerde hij onlangs in een waterzuiveringsbedrijf Ekopak en nam hij een belang in de luxejachtenbouwer The Italian Sea Group, toen die onlangs naar de beurs trok.