Mathieu de Lophem, CEO van Skipr

De Brusselse MaaS-startup Skipr, die in juli met Deloitte zijn grootste klant aan boord haalde, heeft een Series B-kapitaalronde achter de rug. Belangrijkste wapenfeit: ALD Automotive, de leasingmaatschapij van de Franse bank Société Générale, dat via een kapitaalverhoging een participatie van 17% in het bedrijf neemt. Daarmee vervoegt ALD bestaande investeerders als Belfius en Lab Box, de start-upstudio van autodistributeur D'Ieteren.

De kapitaalverhoging vormt een belangrijke stap voor Skipr, dat zo sneller kan uitbreiden in België en Frankrijk en - tegen 2025 - in alle grote Europese steden geïmplementeerd wil zijn. Door de participatie wordt de expertise van Skipr nu gekoppeld aan de knowhow van ALD Move, de MaaS-oplossing van ALD Automotive dat wereldwijd 6.700 werknemers telt en 1,76 miljoen voertuigen beheert.

De visie van Skipr is dat duurzame mobiliteit de standaardkeuze voor professionals wordt

“De visie van Skipr is dat duurzame mobiliteit de standaardkeuze voor professionals wordt”, aldus Mathieu de Lophem, CEO van Skipr. “Dankzij onze technologie en de ambities en het netwerk van ALD kunnen we in Europa een stevige impact creëren.”