En Serio, een Amsterdams PR- en contentmarketingbureau voor tech innovators, is er na zeven maanden voorbereiding in geslaagd een zakelijk account aan te maken voor cryptomunten. Niet evident, omdat het verboden is om zakelijke bankrekeningen te koppelen aan Nederlandse cryptoplatformen én omdat internationale cryptoplatformen nog geen standaardproces hebben om niet-Engelstalige bedrijven te verifiëren. Het agency wil vooral andere kleine ondernemingen laten zien hoe ze kunnen toetreden tot de cryptomarkt.

“Door ons verhaal te delen, hoop ik dat kleine bedrijven sneller en met minder moeite hun voordeel kunnen doen met deze nieuwe asset class”, aldus Eric Dragt, oprichter van En Serio. “Daarnaast willen wij zelf op een slimme manier profiteren van de mogelijke waardestijging van de cryptocurrencies op de balans. Op die ‘virtuele’ waardestijging moet je namelijk geen belasting betalen totdat je cryptomunten verkoopt.”

“Ons plan is dan ook om die winst primair te gebruiken voor goede doelen en het realiseren van dromen van werknemers. En doen we dat in hetzelfde boekjaar, dan is die winst onbelast!”