Q Team, dat meer dan 100 bandencentrales verspreid over gans België groepeert, is het samenwerkingsverband tussen VP Pneus, Lambrecht Banden en Vandekerckhove (VDK) en daarmee een van de toonaangevende bandennetwerken van het land. Om die positie te verstevigen, vervelt Q Team tot fusiebedrijf én trekt het nu Dovesco, het investeringsfonds van broers Anthony en Gregory De Clercq van de bekende West-Vlaamse textielfamilie, als financiële partner aan. De familie Lambrecht (bekend van bandenmagnaat en voormalig Sporting Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht) behoudt een kwart van de aandelen. Vandekerckhove, dat haar activiteiten sinds 2004 ook onder het Q Team-merk uitvoert, maakt geen onderdeel uit van de transactie maar blijft een vertrouwde partner.

Deze nieuwe financiële constellatie verdere professionalisering van het managementteam mogelijk maken, wat nodig is om de levensgrote uitdagingen aan te gaan die het mobiliteitsvraagstuk met zich meebrengt. Zo wil Q Team sterk (blijven) inzetten op hun Tires As A Service-concept (TaaS) voor vrachtwagenvervoer, waarbij de mobiliteit verkocht wordt die een band kan leveren in plaats van de band zelf. Q Team stelt alles bij elkaar bijna 700 mensen tewerk en vertegenwoordigt een groepsomzet van meer dan 150 miljoen euro.

Q Team is de ideale partner om een relevante speler te worden in de brede mobiliteit en in te kunnen spelen op de toekomstige noden en evoluties in de markt

“Dovesco geeft een nieuwe impuls aan onze groei en zal bijdragen aan de verdere professionalisering van Q Team tot een eengemaakte, sterke speler in België”, aldus Frank Lambrecht, manager, bestuurder en aandeelhouder bij Lambrecht Banden.

“Q Team is de ideale partner om een relevante speler te worden in de brede mobiliteit en in te kunnen spelen op de toekomstige noden en evoluties in de markt”, vult Anthony De Clerck, Managing Partner bij Dovesco, nog aan.