Het Waalse biotechbedrijf TheraVet, dat zich specialiseert in botproblemen bij gezelschapsdieren, kondigt zijn beursgang op Euronext Brussel en Parijs aan.

Diergeneeskunde is big business: in Europa en de VS zijn er maar liefst 40 miljoen honden die met gewrichtaandoeningen kampen. Verder vinden er jaarlijks meer dan 11 miljoen orthopedische operaties plaats op honden en katten. Niet verwonderlijk dus dat een biotechbedrijf als TheraVet, gespecialiseerd in bot- en gewrichtsbehandelingen voor dieren, het vandaag erg goed doet.

Mede om die reden kondigt het zijn beursgang aan op Euronext Growth. Hiermee wil het in Jumet gevestigde biotechbedrijf, dat in 2017 werd opgericht door CEO Enrico Bastianelli (foto), vooral zijn commerciële implementatie en productontwikkeling en innovatie financieren.

Booming business

De markt van diergeneeskunde boomt en blijft groeien, niet alleen om eigenaars zich steeds vaker zorgen maken om de gezondheid van hun huisdier(en) - en al zeker in de lockdowns - maar ook omdat de dieren zelf steeds ouder worden en dus meer te kampen krijgen met de kwaaltjes en aandoeningen die daar bijhoren.

Werd de markt voor gezondheidszorg van gezelschapsdieren in 2018 nog op 16 miljard dollar geraamd, zal dat tegen 2026 naar verwachting zal oplopen tot 24 miljard dollar, wat een verwachte jaarlijkse groei is van 5,7% over de komende vijf jaar. Reden te meer om dit Belgische bedrijf op de beurs in de gaten te houden.