De vier founders van Aircall

Het cloud-gebaseerd telefoonsysteem en callcenterplatform Aircall heeft in een serie D investeringsronde 120 miljoen dollar opgehaald en wordt nu gewaardeerd op ruim 1 miljard dollar, waarmee het zich officieel een unicorn mag noemen. Het totale bedrag dat het bedrijf tot dusver ophaalde, bedraagt 226 miljoen Amerikaanse dollar.

Aircall is weliswaar een Amerikaanse vennootschap met kantoren in New York, Parijs, Sydney en Madrid, maar de roots gaan terug tot in Brussel en Parijs: Aircall ontstond in 2014 als ‘Phone X’, in de schoot van eFounders, de start-upstudio van de Belg Quentin Nickmans en de Fransman Thibaud Elzière.

eFounders fungeert als een soort ‘start-upfabriek’ en de 30 start-ups die er de voorbije tien jaar van de band rolden, zijn vandaag samen goed voor ruim 400 miljoen dollar aan kapitaal en een waardering van meer dan twee miljard dollar. Aircall is de allereerste unicorn uit de stal van eFounders.

“Aircall is een schitterend verhaal”, aldus Quentin Nickmans van eFounders. “Werkelijk niks was makkelijk in het begin maar de vasthoudendheid, de moed en het doorzettingsvermogen van de medeoprichters hebben voor resultaat gezorgd. Het is nog maar dag één voor hen en voor Aircall.”