Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van Elon Musk (op 28 juni) heeft LDV United, het Antwerpse creative communication agency, de Ameriaanse techondernemer bedacht met een origineel cadeau: een toilet dat hij kan gebruiken op Mars, eenmaal hij de rode planeet gekoloniseerd heeft met zijn SpaceX-raketten.

LDV heeft namelijk op Mars een lap grond gekocht die net groot genoeg is om ‘Elon’s Toilet’ op te plaatsen. Er werd effectief een officieel certificaat als verjaardagscadeau naar Elon Musk gestuurd, vergezeld van enkele stoelgangtesten.

De actie is in de eerste plaats bedoeld als een originele sensibiliseringscampagne en wil de aandacht vestigen op Stop Darmkanker. De link is er alvast, want vijftig is nu eenmaal de leeftijd waarop het risico op dit type kanker toeneemt en men mensen oproept zich jaarlijkst te laten controleren.

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken werden Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn ingezet, naast een leger aan influencers. Ook de Tesla Owners Club Belgium, waarvan de voorzitter onlangs op Bloovi aan het woord kwam, deelde de oproep van Stop Darmkanker.

Voor de rest kunnen we alleen maar hopen dat men ook aan toiletpapier heeft gedacht, wanneer de excentrieke miljardair effectief zijn gevoeg doet op Mars.