Belgiës grootste bouwgroep, Besix, is geselecteerd om mee te werken aan de constructie van de F-toren in Abidjan (Ivoorkust), die de hoogste van Afrika zal worden. Besix is verantwoordelijk voor het beheer van het grootschalige project en de uitvoering van de ruwbouw. Ook de Burj Khalifa in Dubai, de hoogste toren ter wereld, is een realisatie van de toonaangevende Belgische groep die dus zeker de nodige ervaring terzake kan voorleggen.

PFO Africa, de ontwerper en ontwikkelaar van het project, werkt momenteel ook al samen met Besix voor het drinkwaterstation van La Mé, één van de grootste installaties van zijn soort in West-Afrika die 30% van het benodigde drinkwater voor Abidjan zal produceren. De werkzaamheden van Besix voor de F-toren vangen deze maand al aan.

“Dit is met andere woorden ons tweede contract in Ivoorkust, een land met een gunstig zakenklimaat en een dynamische economie”, aldus Pierre Sironval, plaatsvervangend CEO van Besix Group. “Met PFO Africa, het toonaangevende bouwbedrijf in Ivoorkust, hebben we bovendien een partner van hoge kwaliteit gevonden.”

“De kracht van Besix ligt in haar vermogen om de meest complexe technische werken uit te voeren”, vult Philippe Dessoy, General Manager Business Development, aan. “Zowel gebouwen, havens en terminals, als milieu-infrastructuur. De laatste 110 jaar hebben we hiervoor expertise opgedaan in Europa, Afrika en het Midden-Oosten.”