Per Vegard Nerseth, CEO van CRM Surgical

CMR Surgical, dat chirurgische robotsystemen ontwikkelt voor minimaal invasieve chirurgie, heeft in een Serie D-investeringsronde, geleid door SoftBank Vision Fund 2ii, zomaar even 600 miljoen dollar opgehaald. Sindsdien wordt het bedrijf, dat in 2014 werd opgericht en in het Verenigd Koninkrijk is gevestigd, nu op 3 miljard dollar geschat.

Het verse kapitaal zal gebruikt worden om hun next-gen chirurgisch robotsysteem Versius te commercialiseren. Daarnaast zullen de fondsen aangewend worden voor de verdere ontwikkeling van het digitale ‘kader’ van het systeem, zoals Versius Connect, een app voor chirurgen die het chirurgische robotsysteem gebruiken.

“De financiering geeft CMR de middelen om onze missie te versnellen en Versius wereldwijd naar ziekenhuizen te brengen”, zegt Per Vegard Nerseth, CEO van CRM Surgical, in een eerste reactie. “Deze belangrijke kapitaalinjectie toont meteen ook de schaal van de business waarin wij opereren, en zal er belangrijke technologische ontwikkelingen en wereldwijde expansie mogelijk maken.”