Baptiste Michiels en Martin Bragard, co-founders Websie

Websie, de Brusselse start-up die werkt rond geestelijke gezondheidszorg, lanceert met Websie.co een platform waar patiënten op zoek kunnen naar een psycholoog die aansluit op hun behoeften. Ze kunnen er ook een online consultatie aanvragen en krijgen. De start-up doet hiervoor een beroep op een netwerk van bijna 150 geaccrediteerde psychologen.

Digitale (geestelijke) gezondheidszorg zal steeds belangrijker worden, gezien het groeiende aantal burn-outs en depressies – ook nog eens versterkt door de crisis. “Dankzij de handige selectie van een psycholoog en de eenvoud van online raadplegingen, trekken wij veel patiënten aan die eerder geen hulp zochten”, aldus Esteban Sastre, co-founder van Websie. “Maar liefst 85% van onze patiënten zegt zelfs nooit eerder een consultatie te hebben gehad.”

Websie kreeg voor de ontwikkeling ondersteuning van accelerator Start it @KBC. De Brusselse start-up werkt momenteel volop aan nieuwe functionaliteiten en streeft naar 2/000 maandelijkse raadplegingen tegen 2022 (tegenover nu circa 200).