Vlnr: initiatiefnemers Olivier Defoor, Dylan Defoor en Emiel Decroix

ProXpace – een samentrekking van proximity en space – is een initiatief van de broers Olivier en Dylan Defoor en hun gemeenschappelijke schoolvriend Emiel Decroix die het comfort van telewerk willen koppelen aan de behoefte aan sociaal contact. Het verhuurplatform laat werkgevers toe on(der)benutte ruimtes te verhuren, terwijl werknemers een geschikte werkplek in de buurt kunnen huren. Op die manier heeft het initiatief ook een ecologische component.

“In ons aanbod zitten naast bureauruimtes, polyvalente zalen en vergaderzalen ook bijvoorbeeld ruimtes in historische kastelen”, aldus Olivier Defoor. “Host worden op ProXpace is bovendien kosteloos. We willen vooral een community vormen waarin connecties en werkrelaties creëren prioriteit is.

ProXpace werd gelanceerd met een aanbod van 30 locaties binnen Vlaanderen. De drie ondernemers hopen die locatiekaart verder te kunnen uitbreiden. ‘We hebben trouwens al een eerste internationale stap gezet met een locatie in Maastricht”, besluit Dylan Defoor.