IT-bedrijf Data Minded lanceert de eerste praktijkgerichte Academy van België waar data engineers kunnen worden klaargestoomd. Dat blijkt bittere noodzaak, aangezien bedrijven in ons land – volgens cijfers van sectorfederatie Agoria – dringend op zoek zijn naar 2500 data engineers en we dus van een structureel tekort kunnen spreken.

De Academy gaat daarom ook niet op zoek naar (alleen) high-level profielen, want ze verwelkomt iedereen: doorwinterde IT’ers, maar ook studenten, schoolverlaters en kansarmen met een voorliefde voor data. De Academy gaat deze zomer van start en is vanaf dan het hele jaar doorlopend geopend. Na de Academy beheersen alumni de essentiële skills die een goed data engineer moet hebben en kunnen ze zelfstandig aan de slag bij een nieuwe of hun huidige werkgever.

Ondanks de grote vraag op de arbeidsmarkt bestaat een officiële opleiding tot data engineer tot op vandaag niet in ons land

“Ondanks de grote vraag op de arbeidsmarkt bestaat een officiële opleiding tot data engineer tot op vandaag niet in ons land”, zegt Oliver Willekens, hoofd van de Academy. “Met ons initiatief willen we dat gat deels dichten. Er zijn weliswaar heel wat online cursussen ter zake, maar daar ontbreekt vaak het praktijkgerichte en interactieve deel. Dat pakken wij met een combinatie van zelfstudie en interactie anders aan. Voor nieuwe data engineers is het immers belangrijk om op korte tijd veel en de juiste ervaring op te doen.”