(Photo by Wikipedia)

De Gentse start-up Epilog, gespecialiseerd in de ontwikkeling van software voor de analyse van hersengolven, heeft 1 miljoen euro kapitaal opgehaald. Onder meer Rode Duivel Jan Vertonghen investeert in het healthtech bedrijf, dat vier jaar geleden werd opgericht als een spin-off van de Universiteit Gent, Antwerpen en het onderzoekscentrum imec. Ook investeringsmaatschappij PMV en oncoloog-radiotherapeut Jean-Briac Prévost deden tijdens deze investeringsronde hun duit in het zakje.

De interesse van Jan Vertonghen heeft een dubbele reden: ten eerste overleed zijn vader in 2007 aan een epilepsie-aanval ten gevolge van een hersentumor, waardoor de ontwikkelingen van Epilog hem zeer nauw aan het hart liggen. En ten tweede is Dr. Gregor Strobbe, co-founder en CEO van Epilog, een oude klasgenoot van de Rode Duivel met de meeste caps achter zijn naam.

Met de baanbrekende technologie van Epilog, dat voor het tweede jaar op rij werd genomineerd voor de prestigieuze Rising Star Award van Deloitte’s Technology Fast 50, kunnen hersenaandoeningen beter in kaart worden gebracht. Aanvankelijk focuste het bedrijf hierbij alleen op epilepsie, maar nu wordt de scope uitgebreid naar andere neurologische aandoeningen zoals alzheimer, depressie, migraine, slaapproblemen en dementie. Dankzij deze recente kapitaalinjectie kan Epilog zijn vestiging in Gent aanzienlijk uitbreiden en zeven extra medewerkers aanwerven, wat het totale aantal medewerkers op 20 zal brengen.