Etex, een internationaal bedrijf dat lichtgewicht bouwoplossingen ontwikkelt met hoofdkwartier in Brussel, neemt Sigmat over. Die laatste is de Britse marktleider inzake productie van lichte stalen frames. Door deze acquisitie krijgt het Belgische bedrijf nog meer voet aan de grond in het VK en Ierland, waar offsitebouw een groeiende markt is.

Ook het feit dat Sigmat heel sterk staat in innovatie en R&D, en focust op de ontwikkeling van unieke, gepatenteerde, hoogtechnische en intern ontworpen producten, speelde een belangrijke rol. Het bedrijf heeft hiervoor onder meer een fabriek van meer dan 9.000 vierkante meter in Leeds. Sinds 2016 wordt Sigmat ondersteund door het Britse private-equitybedrijf LDC, dat met zijn investeringen de uitbreiding van de R&D-capaciteiten van het bedrijf, zijn geografische dekking en de ontwikkeling van zijn geavanceerde productiefaciliteiten in Yorkshire heeft ondersteund. Als gevolg van deze transactie trekt LDC zich definitief terug.

“De opkomende markt voor offsiteoplossingen kan voldoen aan tal van wereldwijde behoeften”, zegt Paul Van Oyen, CEO van Etex. “De overname van Sigmat zal hepen onze ambities in de praktijk te brengen.”