Klarna, gespecialiseerd in achteraf betalen, heeft in een nieuwe financieringsronde maar liefst 639 miljoen dollar opgehaald. Meteen werd het bedrijf ook gewaardeerd op 45,6 miljard dollar, waarmee het de hoogst gewaardeerde private fintech in Europa is en de op één na grootste wereldwijd.

De app van Klarna wordt vandaag gebruikt door ruim 18 miljoen klanten en ruim 250.000 retailers wereldwijd. In België maken sinds de lancering in juni vorig jaar doen 18.400 retailers een beroep op Klarna en kan het betalingsplatform in ons land al rekenen op 103.000 maandelijkse actieve gebruikers.

“Consumenten nemen afstand van kredieten met hoge rente en kosten en kiezen steeds vaker voor nieuwe, slimme betaalmethoden. Bovendien zijn op zoek naar een klantervaring die beter aansluit bij hun behoeften”, vertelt Sebastian Siemiatkowski, oprichter en CEO van Klarna.

Met het verse kapitaal wil Klarna nog slimmere alternatieven voor consumenten ontwikkelen om te shoppen, bankieren en betalen. Eén procent van het kapitaal wordt via het GiveOne-programma gereserveerd voor duurzame initiatieven.