Richard Branson (rechts) met zoon Sam

Omdat miljardairs zich met iets bezig moeten houden, wil Richard Branson (70) met zijn Virgin Space Ship Unity koste wat het kost eerder de ruimte in dan Amazon-topman Jeff Bezos (57), de man achter het concurrerende ruimtevaartbedrijf Blue Orbit.

Maar wanneer hij zich exact naar de sterren laat schieten, daarover blijft de 70-jarige Branson in het ongewisse. Er gaan geruchten dat het komend weekend zou zijn, wanneer de Amerikanen Independence Day vieren maar die berichten worden vooralsnog niet bevestigd. Wel is zeker dat Bezos op 20 juli naar de ruimte gaat, samen met zijn broer en een passagier die 28 miljoen dollar aan liefdadigheid veil had voor een plaatsje. Als Branson eerder wil zijn, zal hij zich inderdaad moeten haasten. Beide vluchten zullen nog geen tien minuten duren.

“Ik ben getraind en gezond”, is het enige wat de Britse miljardair over zijn mogelijke vertrek voor 20 juli kwijt wil. “Als de technici zeggen dat ik mee kan, ben ik er klaar voor. Dus we zien wel.” Het staat met andere woorden niet in de sterren geschreven.