Allegro, de jonge Gentse start-up die in april 2021 werd opgericht door Jorg Schelfhout, nam deze week zijn intrek in het nieuwe state-of-the-art laboratorium in Antwerpen. Het biotech bedrijf vond onderdak bij Bluechem dat is gehuisvest op het klimaatneutrale bedrijventerrein Blue Gate Antwerp op het Kiel. Bluechem is een incubator in duurzame chemie, en schoot in mei vorig jaar uit de startblokken als een resultaat van de samenwerking tussen de Stad Antwerpen, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de Vlaamse Overheid.

Allegro werkt aan een revolutionaire nanotechnologie voor de regeneratie van menselijke cellen en meer in het bijzonder kraakbeen. De start-up werkt a-cellulair en 100% biocompatibel, wat erop neerkomt dat één snelle ingreep volstaat om de celingroei terug te realiseren en het kraakbeen in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Zonder bijwerkingen of dure celtherapieën.

“We zien ook binnen de biotech en medtech een duidelijke evolutie naar zowel sustainable materials die tevens biocompatibel zijn. Dit heeft grote voordelen voordelen om bijwerkingen te minimaliseren en het succes van de therapie te maximaliseren”, aldus founder Jorg Schelfhout.