Jean-Luc Decroo, zaakvoerder van Casa Astrid

De premium extra vierge olijfolie van Casa Astrid, een olijfgaard in de groene heuvels rond Assisi (Umbrië) die eigendom is van het Gentse ondernemerskoppel Jean-Luc Decroo en zijn echtgenote Astrid, heeft tijdens de NYIOOC World Olive Oil Competition, de grootste en meest prestigieuze wedstrijd ter wereld, een zilveren medaille gewonnen en dit op basis van het oordeel van erkende olijfolie-sommeliers.

Ook in Italië, toch hét land van de olijfolie, was het prijs, en wel op de gerenommeerde EVO IOOC Italy International Olive Oil Contest: daar was de premium extra vierge olijfolie van Casa Astrid ook goed voor goud, terwijl de nieuwe smaken uit het assortiment goed waren voor nog meer eremetaal.

Ecologische aanpak

Het Gentse echtpaar kocht tien jaar geleden een eeuwenoud landgoed dat in een beschermd natuurgebied, de Monte Subasio, ligt en doopte het Casa Astrid (naar de nieuwe vrouw des huizes). Tijdens de renovatie werd ook de olijfgaard met zijn 1750 olijfbomen terug in de oorspronkelijke staat gebracht. In 2013 was de tijd rijp voor de allereerste oogst en die eerste persing viel meteen in de smaak

De olijfolie van Casa Astrid is volledig organisch en biologisch, en bevat meer vitamines en bioactieve stoffen dan een standaard olijfolie. Om de kwaliteit te garanderen, kiest Casa Astrid als enige olijfboer voor een roestvrijstalen (en navulbare) fles. Alleen zo wordt de olijfolie op de enige juiste manier bewaard. Om dezelfde reden wordt de olijfolie ook alleen online verkocht, met als gevolg dat Casa Astrid ook steeds meer Nederlandse klanten telt.

Leuk weetje: de olijfgaard wordt binnenkort met 7.500 bomen uitgebreid, die allemaal geadopteerd kunnen worden voor een periode van drie jaar. Voor elke geadopteerde olijfboom uit Adopt a tree’-programma wordt ook een nieuw jong boompje geplant.