Dat werknemers niet altijd even bedreven zijn in IT, kan in bedrijven voor frustraties zorgen. Daar wil IT-dienstleverancier CTG iets aan doen in de vorm van de zomerklassenreeks Testing Summer School. Hier kunnen alle werknemers – van de HR-verantwoordelijke tot de boekhouder – terecht om hun basisvaardigheden rond IT-systemen en softwareprogramma’s te testen via laagdrempelige stoomcursussen. Ook studenten en IT-professionals zijn welkom. De zomercursussen worden van eind juni tot begin september virtueel aangeboden.

“Alles verloopt vandaag digitaal”, aldus Michaël Pilaeten, Learning & Development Manager bij CTG. “Het is dan ook belangrijk dat teamleden begrijpen hoe de programma’s die ze dagelijks gebruiken onder de motorkap werken. Vaak zijn fouten in een systeem gemakkelijk op voorhand op te sporen en goedkoper op te lossen door een paar standaardstappen te volgen. Als het lampje van de motorolie in je auto brandt, ga je toch ook niet elke keer naar de garagist om de motorolie bij te vullen?”

Bijkomende reden om de summer school te organiseren is dat bedrijven door de coronacrisis drastisch snoeiden in hun budgetten voor IT-opleidingen. “Wij noteerden in 2020 tot 40% minder opleidingsaanvragen”, gaat Pilaeten verder. “Met dit initiatief hopen we dat opleidingen binnen dit kritieke gebied voor elke organisatie gestimuleerd worden.”