(Photo by Lies Willaert)

Marc Coucke en zijn investeringsvehikel Alychlo zijn aan een echte streak bezig: na recente investeringen in luxejachten, een ingenieursbedrijf en een parkingapp voor truckers stapt hij nu ook in Walibi en Bellewaerde. Het is te zeggen: via Alychlo heeft hij ingetekend op de kapitaalverhoging van Compagnie des Alpes, de Franse eigenaar van de twee pretparken op Belgische bodem.

Concreet koopt Coucke voor zo’n 10 miljoen euro aandelen van de in totaal 231 miljoen euro die de Franse groep via een kapitaalverhoging hoopt op te halen om haar schuldgraad te verlagen en investeringen financieren. Een koopje want de nieuwe aandelen worden aangeboden aan ‘slechts’ 9,4 euro per stuk, terwijl één aandeel dinsdag nog 21,6 euro kostte. Alychlo bezat trouwens voordien al 50.000 aandelen (of 0,2%) van Compagnie des Alpes.

Marc Coucke heeft het duidelijk wel voor amusementsparken. Naast eigenaar van Adventure Valley in Durbuy, bezit hij ook 30% aandelen van dierentuin Pairi Daiza en 83% van skipark SnowWorld. En dat lijstje mag hij nu dus Bellewaerde en Walibi toevoegen.