Nu het een meerderheidsbelang heeft genomen in het Italiaanse deelscooterplatform Zig zag Sharing wordt het Nederlandse GO Sharing nu ook actief in Italië. Meteen zal die laatste ook de motorscooters op benzine van Zig zag Sharing vervangen door zijn eigen elektrische en typisch groene varianten. Tegen eind 2022 wil G0 Sharing in het Zuid-Europese land 3.000 deelscooters en 1.500 e-bikes aanbieden, verdeeld over tien steden.

“We zijn trots om nu ook in Italië, hét scooterland van Europa, onze missie door te kunnen trekken”, aldus GO Sharing CEO Raymon Pouwels. “Ons doel is om ook hier elektrisch deelvervoer op de kaart te zetten. We verwachten de komende jaren nog meer overnames te doen in Europa en daarbuiten.

GO Sharing was al actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Turkije, en haalde in april van dit jaar nog 50 miljoen euro op. Deze maand werd GO Sharing ook erkend als ’s werelds grootste deelscooterplatform in het Global Moped Market Report 2021, en verbreedde het bedrijf zijn aanbod met elektrische deelauto’s.