©Picnic

Picnic, websupermarkt gespecialiseerd in thuisbezorging van boodschappen zonder onnodige tussenschakels, wil zijn groei in Europa versnellen en ging hiervoor een nieuwe financieringsronde aan. Die was goed voor maar liefst 600 miljoen euro. De kapitaalronde werd bovendien geleid door niemand minder dan de Bill & Melinda Gates Foundation Trust van miljardair Bill Gates, die ook inzet op duurzaamheidsprojecten.

Heel concreet zal het kapitaal aangewend worden om te investeren in gerobotiseerde fulfillment centers in Duitsland en Frankrijk, maar ook in de aankoop van elektrische voertuigen (voor het rondbrengen van de boodschappen) en het aantrekken van softwareontwikkelaars.

“Het is een van grootste en belangrijkste uitdagingen van onze generatie om de voedselketen duurzamer te maken”, aldus Picnic-medeoprichter Picnic Joris Beckers. “Het was onze missie om een nieuw distributiesysteem van voedsel te ontwerpen dat niet alleen duurzaam is, maar ook het concept van boodschappen doen compleet vernieuwt. We blijven investeren in groei en technologie om de beste service aan onze klanten te bieden.”

Bij ons startte de Hasseltse ondernemers Stijn Martens eind april met Hopr, de eerste online supermarkt van België.