Laurent Lejeune, CEO van Bidimo (Photo by Ghislain Bruyere)

Bidimo is een nieuw digitaal biedingsplatform voor vastgoedmakelaars dat de eerste en rechtstreekse concurrent wordt van Biddit, het bekende verkoopplatform van notarissen. Bidimo werkt hiervoor samen met Federia, de federatie van Franstalige vastgoedmakelaars in België.

Het platform, alleen bestemd voor vastgoedmakelaars, speelt in op de nieuwe behoeftes van kopers en verkopers. Zo kunnen die laatste een startverkoopprijs instellen voor hun onroerend goed en aan het einde van het biedingsproces het bod selecteren dat hen het meest interessant lijkt. Potentiële kopers zullen dan weer in realtime de evolutie van de biedingen van andere kopers volgen en via het platform zelf bieden.

“Nu de vastgoedwereld almaar sneller digitaliseert, willen we vastgoedmakelaars een eenvoudig en doeltreffend nieuw systeem aanreiken”, aldus Laurent Lejeune, CEO van Bidimo. “Zo kunnen ze hun klanten de mogelijkheid bieden hun pand op Bidimo te plaatsen, inclusief startprijs en alle voorwaarden die bij de verkoop horen. Dankzij onze nieuwe biedingssite voor vastgoedmakelaars wordt het de markt die de prijs bepaalt. Iedereen heeft er dus baat bij."