Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe (Photo by Lies Willaert)

Voetbalclub Club Brugge kondigt vandaag aan zijn eigenaarsstructuur te versterken als onderdeel van een langetermijnvisie voor duurzaam nationaal succes en internationale groei. De landskampioen haalt met het Amerikaanse Orkila Capital, dat 20 miljoen vers kapitaal in de club pompt, een nieuwe aandeelhouder aan boord. De internationale investeringsgroep neemt daarbovenop immers voor 30 miljoen euro over van de bestaande aandeelhouders die verenigd zijn onder Grizzly Sports NV waardoor het een belang van 23,26% in blauw-zwart verwerft. Grizzly Sports NV, het investeringsvehikel van onder meer voorzitter Bart Verhaeghe, CEO Vincent Mannaert en bestuurders Jan Boone en Peter Vanhecke - behoudt in de nieuwe constellatie nog 71.89% van de aandelen. De rest is in handen van kleinere, vooral lokale ondernemers.

De extra kapitaalinjectie van de nieuwe Amerikaanse minderheidsaandeelhouder is, na de mislukte beursgang van enige tijd terug, een flinke financiële opsteker voor voorzitter Bart Verhaeghe en de zijnen. Dat waardeert de Belgische eerste klasse club op 130 miljoen euro

Bovendien heeft Orkila Capital als investeringsfonds meer dan vijftien jaar ervaring in sport, media, entertainment en B2C-markten in Europa en de VS. Naast Club Brugge, dat de investeerder ietwat vleiend bestempelt als ‘één van de topmerken in de Europese sportwereld’, heeft het internationale brands als Ironman en Oatley in portfolio.

“Ik ben ervan overtuigd dat onze ervaring in het internationale voetbal, gecombineerd met de uitvoerige expertise van Orkila met hun uitgebreid portfolio, een stabiele basis vormen om onze groei te consolideren in een snel veranderende voetbal- en businesswereld”, aldus Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe.