Huub Vemeulen (57) stond mee aan de wieg van de Nederlandse e-commercereus bol.com en werd er in 2001 chief operating officer (COO). Vier jaar geleden werd hij tot algemeen directeur benoemd. Exact twintig jaar later trekt hij de deur van de online winkel achter zich dicht, maar hij blijft wel de ambitie koesteren om (jonge) ondernemers met zijn ervaring bij te staan. Daarnaast blijft Vermeulen tot eind 2021 aan bol.com verbonden als adviseur.

Het besluit om bol.com te verlaten, was niet gemakkelijk”, laat Vermeulen weten in een eerste reactie. “In deze fase van mijn leven heb ik behoefte aan een andere balans tussen werk en privé. Daarnaast wil ik de mogelijkheid creëren om in een non executive rol andere ondernemers bij te staan. Het voelt nu als het juiste moment om te stoppen bij bol.com, wetende dat ik een mooi bedrijf en een geweldig team ga achterlaten.”

In zijn plaats komt Margaret Versteden (45) als algemeen directeur aan boord. De Nederlandse heeft binnen bol.com al diverse directiefuncties bekleed. Ze is zes jaar geleden gestart als directeur Marketing (CMO) en daarna heeft ze als directeur Winkels (CCO) de commerciële afdeling aangestuurd. Vorig jaar nam Versteden de nieuwe directiefunctie directeur Platform op zich waarmee ze eindverantwoordelijk werd voor de platformactiviteiten van bol.com. Haar nieuwe rol moet wel nog worden goedgekeurd door de Ondernemingsraad van bol.com, maar dat lijkt slechts een formaliteit.