Whale-oprichters Bram Billiet en Gary Vanbutsele

De Oost-Vlaamse start-up Whale heeft in een eerste kapitaalronde 1 miljoen euro opgehaald bij durfkapitaalfondsen Volta Ventures en Peak Capital, aangevuld met eigen inbreng van het oprichtersduo Bram Billiet en Gary Vanbutsele. Die laatste twee willen met het nieuw groeikapitaal de wereldwijde expansie van en marketinginitiatieven rond hun kennis- en trainingplatform voor kmo’s in een stroomversnelling brengen.

Whale is een SaaS-bedrijf dat in 2018 werd opgericht door vrienden Bram Billiet (CPO) en Gary Vanbutsele (CEO). Met hun innovatieve kennis- en trainingplatform helpen ze kmo’s om al hun processen, procedures, en kennis op één plek te centraliseren, zodat nieuwe medewerkers sneller kunnen geonboard en opgeleid worden.

“Binnen een aantal jaar willen we de nieuwe standaard worden in hoe bedrijven nieuwe medewerkers opleiden en wegwijs maken in hun operationele werking”, aldus Vanbutsele.

Internationale ambities

Gary Vanbutsele heeft met Direct eerder een IT-service bedrijf geleid en weet dus heel goed hoe tijdrovend het opleiden van nieuwe mensen kan zijn wanner dat op de traditionele manier gebeurt. “Soms voelde het alsof ik mezelf keer op keer herhaalde, zonder echte vooruitgang te maken. Daarom wilde ik een meer schaalbare en efficiënte manier vinden om mijn teams de kennis te geven die ze nodig hadden.”

We zijn erg verheugd om niet één maar twee ervaren partners aan boord te brengen die ons in staat zullen stellen om bedrijven te helpen efficiënter te werken

Het gaat hard voor Whale, dat op één maand tijd het team zag uitbreiden van 4 naar 9 werknemers. In het klantenportfolio zitten kleine bedrijven met pakweg 10 werknemers maar ook middelgrote organisaties met 350 mensen op de payroll.

Bram Billiet en Gary Vanbutsele

De twee founders hebben eerder al de ambitie uitgesproken om met hun SaaS-platform snel naar het buitenland te gaan. Whale heeft vandaag al klanten in zowel Europa als de Verenigde Staten en heeft plannen om op de Amerikaanse markt lokale mensen aan het werk te zetten om daar de groei te accelereren. Het extra groeikapitaal moet dienen om die plannen versneld uit te voeren.

“We zijn erg verheugd om niet één, maar twee ervaren partners aan boord te brengen die ons in staat zullen stellen om bedrijven te helpen efficiënter te werken”, aldus een tevreden CEO van Whale.