Pok Pok Playroom, een educatieve app voor kinderen tussen twee en zes jaar, sleepte deze week een felbegeerde Apple Design Award in de wacht in de categorie Delight & Fun. De app werd ontworpen als een soort digitale speelkamer vol handgemaakt speelgoed dat de nieuwsgierigheid en creativiteit van kleuters prikkelt.

Pok Pok Playroom is ontwikkeld door het koppel Esther Huybreghts en Mathijs Demaeght, toen die een app zochten voor hun zoon die niet luid, overstimulerend of verslavend was, waarop ze dan maar zelf aan de slag gingen en een design uitwerkten met handgetekende animaties, rustige geluidjes, en geen regels, levels om te verslaan, juist-of-foute antwoorden, of punten om te verzamelen. Het idee voor deze educatieve app is volledig ontstaan in België en in samenwerking met een team in Canada uitgewerkt.

“Het is geen game maar valt eerder te vergelijken met de oneindige mogelijkheden die verstopt zitten in een stapeltje houten blokjes, maar dan op een iPad”, aldus Esther Huybreghts. “Regelmatig wordt nieuw speelgoed aan de app toegevoegd.”