(Photo by The Jane Antwerp)

Het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane verliest bezieler Sergio Herman, die zijn aandelen verkoopt aan zakenpartner en medeoprichter Nick Bril. Die laatste runde het restaurant eigenlijk al sinds 1997 in de dagelijkse praktijk – en kon er in die tijd zijn eigen signatuur ontwikkelen – maar nu wordt hij er ook de enige eigenaar en dus hét gezicht van.

Sergio Herman zal er echter niet door om werk verlegen zitten: hij is de bedenker van en overziet het luxefrieten-concept Frites Atelier en is nog steeds (mede)eigenaar van de restaurants Pure C, AIRrepublic en Blueness in het Nederlandse Cadzand-Bad. Bovendien brengt hij met de regelmaat van de klok keukenmateriaal en kookboeken uit.

Hij wil zich nu vooral focussen op de internationale groei van de Sergio Herman Group. Naar eigen zeggen is Nick Bril niet van plan om zich als zijn leermeester en zakenpartner tot mediafiguur te ontpoppen. Weinig kans dus dat we hem binnenkort in Thailand met Axel Daeseleire zien rondhossen, of ‘gerechjes’ horen recenseren …